Patria ja Finnair julkistivat MPL-mainosvideonsa

MPL-videoPatria Pilot Training ja Finnair Flight Academy ovat julkistaneet MPL-koulutuksensa mainosvideon. Yhtiöt aloittavat Multi-Crew Pilot-koulutusohjelmansa tarjoamisen keväällä 2013.

 

Multi-Crew pilot license koulutusohjelma on kehitetty monen ohjaajan lentokoneita varten. Perinteiseen koulutukseen verrattuna MPL-koulutuksessa ovat pääosassa simulaattorit, inhimilliset tekijät ja uhat eri lennon vaiheissa.

Patria Pilot Trainingin ja Finnair Flight Academyn tavoitteena on myydä Multi-Crew Pilot Licence  (MPL) -lentokoulutusta Airbus A320 -lentokoneita käyttäville lentoyhtiöille. Koulutusohjelman markkinointinimenä on Multifly.

Koulutus jakaantuu neljään eri osaan, joista Patria kouluttaa kaksi ensimmäistä peruslentovaihetta. Tämän jälkeen Finnair Flight Academy antaa oppilaille jatko- ja tyyppikoulutuksen.

Patria ja Finnair ovat keväällä 2013 esitelleet koulutusohjelmaansa Pietarissa mm. Venäjän liikenneministeriölle sekä Venäjän suupimpien lentoyhtiöiden Aeroflotin ja TransAeron koulutuksesta vastaaville henkilöille.

Myös Kazakstanin opetus- ja tiede ministeri Bakhytzhan Zhumagulov on tutustunut valtuuskuntansa kanssa Patria Pilot Trainingin toimintaan Helsingissä maaliskuussa 2013

MPL-koulutusohjelma hyväksyttiin Euroopassa joulukuussa 2006 ja ensimmäiset MPL-koulutuksen saaneet ohjaajat työllistyivät Sterling Airlinesilla Tanskassa syyskuussa 2007.

Lentoposti.fi kertoi yhtiöiden uudenlaisesta koulutusohjelmasta jo tammikuussa 2012.

Katso MPL-video YouTubesta