Pilatus Aircraft toimitti ensimmäisen PC-24 Super Versatile Jet -liikesuihkukoneen

image-06Perinteikäs lentokonevalmistaja Pilatus Aircraft on toimittanut historiansa ensimmäisen suihkukoneen eli Pilatus PC-24 Super Versatile Jet:n (N124AF, sn:101) avausasiakkaalleen PlaneSense:lle Yhdysvalloissa.

Avausasiakas PlaneSense operoi nykyisin 36 yksimoottorisella Pilatus PC-12 -potkuriturbiinikoneella. Uuden PC-24:n myötä se laajentaa asiakaskuntaansa entisestään. Yhtiö on tilannut kaikkiaan kuusi PC-24 -konetta.

image-10PlaneSense tarjoaa konepoolin, josta voi ostaa haluamansa määrän lentoaikaa. Näin omistuksen jakamalla yksityiskoneella lentäminen tulee edullisemmaksi. Yrityksen asiakkaat lentävät koneilla Yhdysvalloissa, Kanadassa, Bermudalla, Bahamalla ja muualla Karibian alueella.

Pilatus PC-24 -konetta markkinoidaan moniin eri käyttötarkoituksiin kuten liikesuihkukoneeksi, ambulanssilennoille sekä muihin erikoisoperaatioihin.

pc24_4_pilatusMatkustamoon voidaan asentaa maksimissaan 10 istuinpaikkaa ja koneessa on myös Pilatuksen muista koneista tuttu kuormalavan lastaamisen mahdollistava rahtiovi.

Liikesuihkukone on suunniteltu operoitavaksi lyhyiltä ja jopa päällystämättömmiltä kiitoteiltä. Pilatuksen liikesuihkukoneen maksiminopeus on 440 solmua.

Pilatuksen odotetaan toimittavan vuoden 2018 aikana yli 20 PC-24 -konetta. Kaikkiaan liikesuihkukoneista on saatu jo yli 80 tilausta. Tilausten vastaanotto avataan lähiaikoina uudelleen. Pilatus Aircraft odottaa myyvänsä jopa 4000 PC-24 Super Versatile Jet-konetta ja konetyypin elinkaareksi on arvioitu 40 vuotta.

pc24_6_pilatusSveitsiläisvalmistajan toinen menestystuote on ollut PC-12 -potkuriturbiinikone. Niitä on käytössä mm. Suomen Ilmavoimien yhteyskoneina. Kyseinen yksimoottorikone on suosittu myös siviilioperaatioiden liikenlennoilla.

Lue myös: