Pilvilinna jää taakse - Suomen Ilmailuliiton toimisto muuttaa Malmilta Avia Pilotiin Helsinki-Vantaalle

AviaPilot_1Suomen Ilmailuliitto muuttaa ja Helsingissä Malmin lentosemalla sijaitseva toimitalo Pilvilinna jää osaltaan historiaan. Ilmailuliiton uudet toimitilat sijaitsevat maaliskuusta 2024 lähtien Helsinki-Vantaan lentoasemalla Avia Pilot -rakennuksessa.

Suomen Ilmailuliitto on perustettu Helsingin Seurahuoneella vuonna 1919 ja on siitä lähtien toiminut Helsingissä. Nyt kaupunki vaihtuu, sillä Ilmailuliiton uudet toimitilat sijaitsevat Vantaalla Helsinki-Vantaan lentoasemalla Avia Pilot -rakennuksessa osoitteessa Lentäjäntie 3.

AviaPilot_2Ilmailuliitto muuttaa Vantaalle uusiin toimitiloihin viikoilla 8 ja 9. Toiminta uudessa toimitilassa alkaa 1. maaliskuuta 2024.

Ilmailuliitto jättää näin taakseen Helsinki-Malmin lentoasemalle vuonna 1985 rakennetun Pilvilinna-toimitalonsa. Kyseinen rakennushanke toteutettiin aikanaan Helsingin kaupungin ilmailumyönteisyyden avulla.

Nyt Pilvilinna kuitenkin puretaan, sillä Helsinki on nyt hankkinut oikeudesta häätötuomion, jonka mukaan Ilmailuliiton tulee tyhjentää ja purkaa toimitalonsa kevään 2024 aikana. Purkukustannuksen arvioidaan olevan Ilmailuliitolle taloudellisesti erittäin merkittävä kuluerä.

Suomen Ilmailuliitto ry (SIL) on urheilu- ja harrasteilmailun valtakunnallinen keskusjärjestö. Suomen Ilmailuliitto on kansainvälisen ilmailuliiton (FAI) ja Suomen Olympiakomitea ry:n jäsen.

SIL_lippuSIL_pilvilinna

 

 

 

 

 

 

Lue myös