Pitkä kiista päätökseen - Boeing 777X:n tuotanto jää Seattlen alueelle

777X_flying_1Boeing ja työntekijäjärjestö International Association of Machinists & Aerospace Workers IAM ovat tiukkojen neuvotteluiden ja äänestyksen jälkeen päässeet sopuun uuden Boeing 777X-koneen tuotantopaikasta. Uudistetun laajarunkokoneen kokoonpano tuo jatkoa Boeingin historialliselle lentokonetuotannolle Seattlen alueella.

Boeing_Renton_facilityBoeing ja IAM allekirjoittivat kahdeksanvuotisen jatkosopimuksen, joka päätti pitkän kiistan 777X:n tuotantopaikasta. IAM äänesti tiukasti 51% uuden sopimuksen puolesta ja 49% vastaan. Vanhaa sopimusta on nyt jatkettu vuoteen 2024 saakka.

"Kiitos työntekijöiden äänten Boeingin tuleavisuus Puget Soundissa näyttää entistä valoisammalta", kommentoi äänestystä Boeingin liikennekoneyksikön johtaja Ray Conner.

"Voimme sanoa ylpeä yhdessä rakentavamme maailman seuraavan suuren lentokoneen 777X:n ja sen uuden siiven juuri siellä. Kokoonpanolinjastolla päästään työstämään viimeisintä komposiittiteknologiaa ja samalla pelastetaan tuhansia paikallisia työpaikkoja".

Sopimuksen myötä Puget Soundissa Rentonissa valmistetaan uuden Boeing 777X:n komposiittisiipi, runko ja loppukokoonpano sisustuksineen sekä johdotuksineen.

Lue myös: