Puolustusvoimien LAPPI 118 -paikallisharjoitus näkyy Rovaniemen lentoaseman alueella

Rovaniemi-airport_1Jääkäriprikaatin johtama LAPPI 118 -harjoitus toteutetaan Rovaniemellä 26. helmikuuta –2. maaliskuuta 2018. Harjoituksella lisätään turvallisuusviranomaisten yhteistoimintakykyä nopeassa tilannekehityksessä. Harjoitus näkyy myös Rovaniemen lentokentällä ainakin keskiviikkona 28. helmikuuta.

LAPPI 118 -harjoitukseen osallistuu henkilöstöä Jääkäriprikaatista, Lapin lennostosta, Lapin rajavartiostosta, Lapin poliisilaitoksesta, Lapin aluehallintovirastosta, Lapin ELY -keskuksesta, Lapin sairaanhoitopiiristä, Finaviasta ja Lapin pelastuslaitoksesta. Harjoitukseen kokonaisvahvuus on noin 600 henkilöä. Harjoituksen johtaa everstiluutnantti Arto Vaarala.

Rovaniemen lentokentän alueella liikkuu keskiviikkoaamupäivän aikana 28. helmikuuta sotilaita ja harjoitukseen osallistuvaa kalustoa. Poliisi ja sotilaspoliisit ohjaavat liikennettä ja eristävät harjoitteluun tarvittavat alueet.

Tavoitteena on harjoitella ja kehittää paikallistason viranomaisyhteistyötä häiriötilanteissa sekä parantaa reserviläisten, varusmiesten ja henkilökunnan osaamista paikallispuolustuksen tehtävissä.