Qatar tilannut 24 Eurofighter Typhoon -hävittäjää

Kuwait_TyphoonEnglantilainen BAE Systems ja Qatarin hallitus ovat sopineet 24 Eurofighter Typhoon -hävittäjän toimittamisesta Qatarin ilmavoimille. Kauppa on arvoltaan noin 6 miljardia euroa sisältäen mittavan tuki- ja koulutuspaketin.

Sopimus astuu voimaan, kun määrätyt rahoitusehdot toteutuvat ja kaupan ensimmäinen erä on maksettu vuoden 2018 puoliväliin mennessä. BAE Systems toimittaa Qatarin ilmavoimille yhteensä 24 Eurofighter Typhoon -hävittäjää. Ensimmäiset koneet toimitetaan vuoden 2022 lopulla.

BAE Systems on yhteistyön pääsopimuskumppani ja vastaa hävittäjäkoneiden toimittamisesta sekä tuki- ja koulutusjärjestelyistä.

”Olemme iloisia aloittaessamme uuden luvun yhteistyössämme Qatarin hallituksen ja puolustusvoimien kanssa. Odotamme tiivistä yhteistyötä asiakkaamme kanssa heidän vahvistaessaan sotilaallista valmiuttaan”, BAE Systemsin pääjohtaja Charles Woodburn sanoo.

Qatar on muutenkin ollut poikkeuksellisen aktiivinen ostaja sotilaskonemarkkinoilla. Maa on hankkinut myös 24 Dassault Rafale ja 24 Boeing F-15QA Strike Eagle -hävittäjää. T.T.