Rakettimies valloitti Aasian ja Fuji-vuoren

Yves-Rossy-by-André-BernetRakettimiehenä tunnettu sveitsiläinen Yves Rossy on tehnyt ensilentonsa Aasiassa ikonisen Fuji-vuoren läheisyydessä. Lento kuuluisan lumihuippuisen vuoren ympäristössä Japanissa 300 kilometrin tuntinopeudella tarjosi Rossylle tilaisuuden nauttia upeista maisemista.

"Lentäminen täällä on minun unelmani. Lento vapaana vain siipi selässäni antaa kontrastia verrattuna suljetussa liikennekoneen ohjaamossa lentävään liikennelentäjään", iloitsi Rossy.

3776 metriä korkealla Fuji-vuorella on suuri uskonnollinen merkitys japanilaisille. Huipun saavuttaminen on monelle pyhiinvaeltajalle elämän tärkein päämäärä.

"Tällaisen mahdollisuuden avautumisen aiheuttamien tunteiden kuvaaminen on vaikeaa. Olen onnekas voidessani tehdä tämän ja toivon tulevien sukupolvien motivoituvan tekemään jotain erilaista ja saavuttamaan päämääränsä, vaikka se joskus tuntuu mahdottomalta", kannusti Rossy.

Yves Rossy teki ilmailuhistoriaa lentämällä suihkumoottoroidulla siivellä jo vuonna 2006. Moottorit ovat samantyyppisiä, joita käytetään suihkulennokeissa. Lähtökorkeuteen hän nousee helikopterissa tai lentokoneessa. Laskeutuminen tapahtuu laskuvarjon varassa.