Ranska joutuu EU-tuomioistuimeen valtioapusääntöjen rikkomisesta

eu_logoEuroopan komissio vie Ranskan Euroopan unionin tuomioistuimeen valtionvapusääntöjen rikkomisesta. Ranska ei ole komission ohjeistuksen mukaan palauttanut laittomia tukia, jotka se on saanut Ryanairilta ja sen AMS-tytäryhtiöltä (Marketing Services) kolmen lentoaseman toimintaan.

Komissio teki heinäkuussa 2014 päätöksen, jonka mukaan Ranska velvoitettiin maksamaan takaisin valtioapusääntöjen vastaista tukea. Kyseessä on lähes 10 miljoonan euron tuet, joita maksettiin Paun, Nîmesin ja Angoulêmen lentokenttien tukemiseksi. Ranska ei ole palauttanut tukia vaaditun neljän kuukauden aikana.

Varmistaakseen valtionapupäätösten täyden noudattamisen komissio vie Ranskan unionin tuomioistuimeen.

Komission päätöksen mukaan Ranska tulee palauttaa 870 000 euroa, jotka Ryanair ja AMS ovat antaneet Angoulêmelle sekä samojen toimijoiden Pau:lle matkamat 2,8 miljoonaa euroa ja Nîmesin saama 6,3 miljoonaa euroa. Paun lentoasemalla tukija maksamassa oli myös Transavia.

Tukia maksaneet osapuolet ovat saaneet lentoasemilta alemmilla hinnoilla ja ne ovat siten saaneet aiheetonta taloudellista hyötyä sekä vääristäneet kilpailua.