Red Bull Air Racen kausi 2014: Uudistuksia koneisiin ja sääntöihin

RB_airrace_2Energiajuomajätti Red Bullin suosittu Air Race saa kolmen vuoden tauon jälkeen jatkoa kaudella 2014. Taivaalle palataan Abu Dhabissa helmikuussa 2014 ja luvassa on seitsemän osakilpailua kuudella mantereella. Turvallisuutta parannetaan monella tavalla, mm valmistamalla pylonit helpommin rikkoutuvasta materiaalista.

Red Bull vahvisti maailman nopeimman moottoriurheilulajin eli Air Racen jatkon Malesian Puratjay Maritime Centerissä pidetyssä lehdistötilaisuudessa 8. lokakuuta. Sarja palaa takaisin puolustavan maailmanmestarin Paul Bonhommen sekä yhdentoista muun huippulentäjän kattauksella.

"RB_airrace_3Olemme iloisia voidessamme ilmoittaa, että uusi Red Bull Air Race -kausi käynnistyy Abu Dhabissa 28. helmikuuta 2014", julisti Red Bull Air Racen toimitusjohtaja Erich Wolf.

"Olemme tehneet kovasti töitä viimeisen kolmen vuoden aikana ja hioneet turvallisuusnäkökohtia ja aiomme nostaa lajin aivan uudelle tasolle."

"Emme koskaan unohtaneet päämääräämme, taitolentäjiämme tai fanejamme maailmalla. Kaikkien kiinnostus lajia kohtaan on säilynyt korkeana. Odotamme innolla pääsyä taivaalle helmikuussa 2014", päätti Wolf.


Turvallisuusparannuksia useilla osa-alueilla

Red Bullin kisaorganisaatiota on järjestelty uudelleen ja turvallisuutta on parannettu entisestä. Useat turvallisuusparannukset pitävät sisällään mm. standardoidut lentokonemoottorit ja potkurit kaikille lentäjille.

Kilparadan muodostavien pyloneiden materiaali on RB_airrace_5aiempaa heikompaa, joten ne mahdollisessä törmäyksessä ne puhkeavat entistä helpommin. Myös pyloneiden korkeutta on nostettu 20 metristä 25 metriin. Kilpailun sääntöjä on myös muutettu ja niiden on määrä estää lentäjiä rikkomasta annettuja rajoituksia.

Red Bull esittelee tulevalla kaudella myös uuden Challenger Cupin, joka antaa uusille lentäjillä arvokasta kokemusta heidän edetessään kohti Red Bull Air Race -kilpailuja. Uusille lentäjille tarjotaan myös muita harjoittelumahdollisuuksia kauden aikana.

 
Lentäjät odottavat kautta innoissaan

Hallitseva mestari Paul Bonhomme, joka vei kaudet 2009 ja 2010 nimiinsä havittelee nyt voittoputkelleen jatkoa kaudella 2014. Vastassa on kuitenkin vuoden 2008 voittaja Hannes Arch Itävallasta ja USA:n edustaja Kirby Chambliss, koka voitti kaudet 2004 ja 2006.

RB_airrace_7Muut kisapilotit ovat Englannin Nigel Lamb,  Australian Matt Hall, Unkarin Peter Besenyei, Ranskan Nicolas Ivanoff, USA:n Michael Goulian, Saksan Matthias Dolderer, Japanin Yoshi Muroya, Kanadan Pete McLeod ja Tsekin Martin Sonka.

 "Olen ikävoinut Red Bull Air Racea kovasti, koska kilpailu on niin fantastinen", iloitsi Peter Besenyei.

Koko kisan ideoinut Peter Besenyei on yksi niistä lentäjistä, jotka ovat olleet mukana aivan Red Bull Air Racen alusta saakka. Besenyei näytti lehdistötilaisuudessa upealla lentonäytöksellään miten paljon hän kaipasi lajia.


Kauden 2014 osakilpailut

1. Abu Dhabi (UAE)  28.2 ja 1.3
2. Putrajaya (MAL) 17 ja18.5
3. Gdynia (POL) 26 ja 27.6
4. Ascot (UK)  16 ja 17.8
5. Dallas/Fort Worth (USA) 6 ja 7.9
6. Las Vegas (USA) 11 ja 12.10
7. Kiina (paikka ilmoitetaan myöhemmin)  1 ja 2.11

Lue myös: