Romanialainen Blue Air aloittaa lennot Bukarestista Helsinkiin

BlueAirHalpalentoyhtiö Blue Air aloittaa lennot Bukarestista Helsinki-Vantaalle 16. kesäkuuta. Uutta ympärivuoden operoitavaa reittiä lennetään kolmesti viikossa Boeing 737-koneilla. Blue Air avaa reitin Bukarestista myös Osloon ja lentää pian jo sadalla eri reitillä.

Blue Air laajentaa kuluvan vuoden aikana verkostoaan Helsinki-Vantaan ja Oslon lisäksi Alicanteen, Bordeauxiin, Kööpenhaminaan, Oradeaan, Pescaraan, Sevillaan, Tel Aviviin ja Timisoaraan.

Blue Air lentää lentonsa 0B181/0B182 Helsinki-Vantaalle tiistaisin, perjantaisin ja sunnuntaisin. Lentojen aikataulut vaihtelevat eri päivinä.

Vuonna 2004 perustettu Blue Air lentää 24 Boeing 737-koneen laivastolla, joissa on tarjolla 126-189 matkustajaistuinta. Variantteja on tarjolla vanhoista 737-300 -koneista aina uudempiin -800-koneisiin. Niistä vanhin on jo lähes 30-vuotias ja tuoreimmatkin koneet ovat valmistuneet yli kymmenen vuotta sitten.

Lentoja se lentää kahdeksasta liikenteen solmukohdastaan jo lähes sataan kohteeseen ja raja ylittyy näillä näkymin kesän 2017 aikana. Yksi yhtiön pääreiteistä on Bukarestin ja Rooman Fiumicinon välillä ja sitä lennetään kolmesti päivässä.

Matkustajia operaattori kuljetti vuoden 2016 aikana noin 3,6 miljoonaa. Blue Air oli ensimmäinen täysin yksityisrahoitteinen romanialainen lentoyhtiö.