Ryanair ja Laudamotion aloittavat lennot Wienistä Helsinki-Vantaalle maaliskuussa 2020

Ryanair Boeing 737Ryanair ja Laudamotion aloittavat 29. maaliskuuta 2020 lennot Itävallan Wienistä Helsinki-Vantaalle. Uusi operaattori tuo kilpailua nykyisin vain Finnairin operoimalle reitille. Lennot avaa alustavien tietojen mukaan Ryanair, mutta jatkossa lentojen operaattorina toimisi Laudamotion. Se on yksi Ryanairin omistamista lentoyhtiöistä.

Ryanair ja Laudamotion lentävät Wienistä Helsinki-Vantaalle päivittäin. Lennot Helsinki-Vantaalle Wienistä operoi alustavien tietojen mukaan Ryanair, mutta myöhemmässä vaiheessa lentoja lentää mahdollisesti Laudamotion.

Laudamotion on Itävallan suurin halpalentoyhtiö ja se on nimetty perustajansa Niki Laudan mukaan. Laudamotion muodostettiin entisen Amira Airin pohjalle vuonna 2018. Tuolloin yhtiö hankki omistukseensa merkittävän osan Airberlinin konkurssin seurauksena lentoyhtiö Nikistä.

Itävaltalaisyhtiö kuljettaa vuosittain noin kuusi miljoonaa matkustajaa laivastonsa reilulla 23 Airbus A320-koneen laivatolla. Sen liikenteen solmukohdat ovat Wien, Stuttgart, Düsseldorf ja Palma de Mallorca. Yhtiön omistaa nykyisin pääosin Ryanair.

OE-LOB_080319Laudamotion ilmoitti avaavansa 29.3.2020 lennot myös Wienistä Lappeenrantaan. Myös tuolla reitillä toisen viikkovuoron operoi Ryanair ja toisen Laudamotion.

"Reittiverkostomme toimii, koska tarjontamme kohtaa hintatietoisten kuluttajien kanssa. Olemme iloisia voidessamme tarjota matkustajillemme uuden suoran reittilennon Helsingin ja Wienin välillä. Olemme kasvattavamassa reittiverkostoamme muutenkin", kommentoi Laudamotionin toimitusjohtaja Andreas Gruber.

Vuoden 2020 aika Laudamotionin laivasto kasvaa 33 Airbus A320 -koneeseen ja yhtiö odottaa kuljettavansa jo yli yhdeksän miljoonaa matkustajaa Itävallasta. Suurin osa uusista koneista sijoitetaan kasvaviin liikenteen solmukohtiin Saksassa ja Palmalla. Niissä laivaston koko tuplaantuu.

Kesällä 2020 konemäärä on Wienissä jo 16 eli määrä kaksinkertaistuu kesään 2019 verrattuna. Talvikaudella Wieniin on sijoitettuna 12 Airbus A320 -konetta ja määrä kasvaa kesään 2020 mennessä neljälle Boeing 737 -koneella. Kesällä 2020 Laudamotion avaa Wienistä 17 uutta reittiä nostaen kokonaismäärän jo 67 reittiin.

Päivitys kello 19.05: Korjattu viikkovuorojen määrää.

 Lue myös: