Ryanair leikkaa kapasiteettiaan talviaikataulukaudelle - kysyntä heikentynyt marras-joulukuussa

Ryanair_737sRyanair päivitti aikataulujaan talviaikataulukaudelle Euroopan matkustusrajoitusten takia ja kapasiteettia leikataan nykyisestä 60 prosentista 40 prosenttiin verrattuna edellisvuoden liikennemääriin. Kysyntä on vähentynyt erityisesti marras- ja joulukuulta.

Euroopan alueen matkustusrajoitukset saivat Ryanairin leikkaamaan liikennettään talviaikataulukaudelle. Halpalentoyhtiö on ollut yksi laajimmin lento-operaatioitaan palauttanut toimija Euroopassa. Nyt kapasiteettia kuitenkin leikataan reilusti.

Ryanairin mukaan matkustusrajoitukset erityisesti Keski-Europpassa, Englannissa, Irlannissa, Itävallassa, Belgiassa ja Portugalissa vaikuttavat merkittävästi kysyntään. Yhtiön varauskirjoissa vaikutukset näkyvät hieman vähentyneinä varauksina lokakuussa mutta erityisesti kysynnän hiipuminen näkyy marras- ja joulukuun varauksissa. 

 Heikentyvien varausten valossa Ryanair aikoo kuitenkin lentää 70 prosentin matkustajatäyttöasteella ja on sen takia vähentänyt kapasiteettiaan marras-joulukuulta 60 prosentista 40 prosenttiin verrattuna vuotta aikaisempaan. 

Ryanair suunnittelee ylläpitävänsä jopa 65 prosenttia talviaikataulukauden reittiverkostostaan, mutta reittejä lennetään merkittävästi alhaisemmilla vuoromäärillä. Talven osalta Ryanair sulkee lentoliikenteen solmukohtansa Corkissa, Shannonissa ja Toulousessa. Lentokonemääriä halpalentoyhtiö leikkaa Belgiassa, Saksassa, Espanjanssa, Portugalissa ja Itävallan Wienissä.

Ryanair arvioi kuljettavansa tilikaudella 2021 noin 38 miljonaa matkustajaa 70 prosentin täyttöasteella. Edellisen tilikauden aikana Ryanair kuljetti noin 149 miljoonaa matkustajaa. Aiemman ennusteensa mukaan halpalentoyhtiö suunnitteli kuljettavansa 2020-luvun puolivälissä vuosittain jopa 200 miljoonaa matkustajaa.