Ryanair palauttaa kaikki Lappeenrannan lennot myyntiin - uusi yhteys Saksan Baijeriin

RyanairEuroopan suurin halpalentoyhtiö Ryanair on palauttanut kaikki suunnitellut lennot myyntikanaviinsa Lappeenrannan osalta. Bergamon ja Wienin lennot käynnistyvät kesää kohti asteittain, Budapestin ja Berliinin lennot marraskuusta alkaen. Luvassa on myös uusi lentoreitti Baijeriin.

 Lappeenrannan Lentoasema Oy:n toimitusjohtaja Eija Joron mukaan vuoden 2021 tarjolla olevien lentopaikkojen määrä tulee tämänhetkisen tiedon mukaan olemaan noin 70 000.

 "Koronatilanne on vakava ja kaikin puolin haastava, mutta tulevaisuuden uskoa löytyy. Siksi olemme iloisia, että Ryanair on päättänyt palauttaa kaikki suorat, edulliset ja ympärivuotiset lentoyhteydet Lappeenrantaan. Vuositasolla tarjolla oleva paikkamäärä tällä liikenneohjelmalla on lähes 200 000 lentopaikkaa normaalitilanteessa", kertoo Joro.

"Pyrimme rakentamaan ihanteellista reittivalikoimaa nimenomaan Saimaan alueen matkailun kasvua ja elinvoimaa ajatellen. Tätä tavoitetta tämä reittivalikoima palvelee erityisen hyvin", iloitsee Joro.

 Joro painottaa, että kun lentoliikenne palautuu aikanaan kohti normaalia, Lappeenrannan lentoasemalla toimitaan tällöinkin kaikilta osin viranomaisten määräysten ja suositusten mukaisesti.

 "Toivomme, että kesällä koronatilanne olisi jo parempi. Vaikka tilanteen ja siihen liittyvien matkustusrajoitusten vuoksi suunnitelmiin tulisikin muutoksia, sovitut lentoyhteydet on tarkoitus palauttaa, kun tilanne sen sallii", jatkaa Joro.

 Maailmanlaajuinen pandemia on aiheuttanut lentoliikenteelle ja matkailuyrityksille ennennäkemättömiä haasteita. Joron mielestä olennaista olisi nyt saada yhtenäinen käytäntö matkustusrajoitusten osalta EU:n tasolla. Pandemia myös muuttaa ihmisten matkustuskäyttäytymistä. Vapaa-ajan matkustuksen arvioidaan käynnistyvän ensimmäisenä rokotekattavuuden lisääntyessä ja matkustusrajoitusten höllentyessä.

"Rauhalliset kohteet, kuten Suomi ja Saimaan alue, joissa voi viettää rentouttavan loman ilman ruuhkia, kiinnostavat tässä tilanteessa yhä enemmän. Saksankielinen Eurooppa ja Pohjois-Italia ovat erittäin potentiaalisia markkina-alueita alueemme matkailun näkökulmasta", sanoo Joro.

Ryanair avaa heinäkuussa 2021 myös uuden kesäreitin Lappeenrannan ja Etelä-Saksan välille. Reitti lennetään Memmingenin lentoasemalta, joka sijaitsee 110 kilometriä Münchenistä lounaaseen. Kaikki Ryanairin reitit on suunniteltu ympärivuotisiksi ja ne lennetään kaksi kertaa viikossa.

 "Matkustusrajoitukset muuttuvat jatkuvasti, joten asiakkaat voivat nyt varata lennot hyvin ansaitulle lomalleen tietäen, että he voivat siirtää tai muuttaa matkustuspäiviään jopa kahteen kertaan ilman muutosmaksua. Tämä koskee varauksia, jotka on tehty lennoille 31.10.2021 saakka", täsmentää Ryanairin saksankielisen alueen pr- ja viestintäjohtaja Tanja Erlich.