S7 aloitti lennot Helsinki-Vantaalle ja Finnair avasi reitin Gazipasaan

S7_avausHelsinki-Vantaan lentoasemalla juhlittiin 26. huhtikuuta sekä uuden lentoyhtiön tuloa Suomeen että uutta reittikohdetta. Lauantaina aamupäivällä S7-lentoyhtiö aloitti liikennöinnin Moskovaan ja Finnair käynnisti reittilennot Turkin Alanyan uudelle Gazipasan kentälle.

"S7:n myötä Moskovan-liikenteen frekvenssi kasvaa merkittävästi. Matkustajille on nyt tarjolla entistä paremmat aikataulut ja lisää valinnanvaraa eri yhtiöiden välillä", sanoi S7:n reittiavajaisissa puhunut johtaja Joni Sundelin Finaviasta.

Moskovan-yhteyksien paraneminen vahvistaa myös Helsinki-Vantaan asemaa kansainvälisenä vaihtokenttänä. S7 on Oneworld-lentoyhtiöliittymän jäsen, mikä tarjoaa venäläisille matkustajille kattavan reittiverkoston Helsingin kautta ympäri maailmaa.

S7 Airlines A319Helsinki-Vantaalta on nyt Moskovan lisäksi suorat reittiyhteydet Venäjälle kolmeen muuhun kaupunkikohteeseen: Pietariin, Jekaterinburgiin ja Cherepovetsiin. Moskovan Sheremetyevon lentoasemalle operoivat päivittäin Finnair ja Aeroflot. S7 lentää päivittäin Moskovan Domodedovon kentälle.

Alanyan-reitin aloitus lisää varsinkin vapaa-ajan matkustajien mahdollisuuksia lentää Turkkiin entistä vaivattomammin. Finnair lentää kesäkaudella reittilentoja myös Antalyaan. Suoria reittilentoja Turkkiin on kesäliikennekaudella näin olleen yhteensä kahdeksan viikossa.

Finnair_A320_approach_1"Helsinki-Vantaan lentotarjonta ja aikataulut ovat parantuneet mukavasti parin viimeisen vuoden aikana. Viime vuonna avattiin viisi uutta reittikohdetta eri puolille maailmaa. Tänä vuonna on neljän ensimmäisen kuukauden aikana avattu jo neljä uutta kohdetta", iloitsee Sundelin.

Uusien reittikohteiden lisäksi lentoyhtiöt ovat lisänneet lentovuorojaan ja uusia yhtiöitäkin on tullut Suomen markkinoille.

"Matkustajien kannalta myös frekvenssien lisääntyminen on tärkeää. Viime vuonna 11 kohteen aikatauluihin tuli lisävuoroja tai tutuilla reiteillä alkoi operoida uusia yhtiöitä".

Venäläinen lentoyhtiö S7 lentää Moskovan-reittiä Airbus A319 -koneella. Kone saapuu Helsinkiin kello 12.05 ja lähtee takaisin Moskovaan kello 12.45 päivittäin.

Finnair lentää Alanyaan Airbus 320 -konetyypillä kolme kertaa viikossa. Lentopäivät ovat torstai, lauantai ja sunnuntai.