Venäläinen S7 Airlines aloittaa huhtikuussa lennot Helsinki-Vantaalle

S7 Airlines A319Venäläinen lentoyhtiö S7 Siberian Airlines käynnistää lennot Helsingistä Moskovan Domodedovon kentälle. Yhtiö aloittaa operoinnit 26. huhtikuuta Airbus A319 -koneella. S7 on ilmoittanut lentävänsä reittiä päivittäin. Kone saapuu Helsinkiin kello 12.05 ja lähtee takaisin Moskovaan kello 12.45.

Siberian Airlines operoi nimellä S7 Airlines. Se perustettiin 1992 Novisibirskissä Siperiassa. Yhtiöllä on viitisenkymmentä konetta, mm. Airbus A320 -sarjaa sekä Boeing 737-400 ja -800 -versioita. Laajarunkokalustona on muutama Boeing 767.

"Yhteydet Venäjälle paranevat entisestään ja vahvistavat Helsinki-Vantaan asemaa kansainvälisenä vaihtokenttänä. S7 on Oneworld-lentoyhtiöliittymän jäsen, mikä tarjoaa venäläisille matkustajille kattavan reittiverkoston Helsingin kautta ympäri maailmaa. Toivotamme uuden yhtiön tervetulleeksi", sanoo Helsinki-Vantaan lentoasemajohtaja Ville Haapasaari Finaviasta.

Tällä hetkellä Helsinki-Vantaalta on suorat reittiyhteydet Venäjälle neljään eri kaupunkikohteeseen. Moskovan Sheremetyevon lentoasemalle operoivat päivittäin Finnair ja Aeroflot. Finnair lentää lisäksi Pietariin kahdesti päivässä ja Jekaterinburgiin neljästi viikossa.

Heinäkuussa venäläinen lentoyhtiö Severstal avasi uuden reitin Cherepovetsista Helsinkiin. Kyseessä on ainoa suora lentoyhteys Cherepovetsista Eurooppaan.

Aikaisemmin Suomen ja Venäjän välinen lentoliikennesopimus mahdollisti Moskovan-reitillä vain yhden yhtiön operoinnin kummastakin maasta. Sopimuksen uudistuminen lokakuun lopulla teki mahdolliseksi uuden lentoyhtiön tulon markkinoille. Nyt kummastakin maasta voi operoida kaksi yhtiötä samalla reitillä.

"Venäläiset ovat jo tällä hetkellä toiseksi suurin kansainvälinen matkustajaryhmä lentoasemalla. Uuden sopimuksen myötä arvioimme heidän määränsä kasvavan edelleen", sanoo Haapasaari Finavian tiedotteessa.

Finavia käynnistää Helsinki-Vantaalla laajan kehittämisohjelman, jonka tarkoituksena on säilyttää Suomen hyvät lentoyhteydet ja parantaa sen asemaa johtavana vaihtokenttänä kiristyvässä kansainvälisessä kilpailussa.

Kehittämisohjelma kohdistuu pääasiassa lähtöselvitys- ja vaihtomatkustuskapasiteetin kasvattamiseen sekä liikennejärjestelyjen parantamiseen. Helsinki-Vantaa valmistautuu palvelemaan 20 miljoonaa matkustajaa 2020-luvun alkupuolella.

 

Lue myös: