SAS avaa uuden reitin kapearunkokoneella Yhdysvaltoihin

SAS_tail_1SAS avaa uuden reitin Stavangerista Houstoniin Teksasiin 20. elokuuta. Reittiavaus on vastaus öljyalan toiveisiin paremmista yhteyksistä Norjan, Skandinavian ja Houstonin välille. Lennot operoidaan kapearunkoisella Boeing 737-700 -koneella.

"Avattava reitti on markkinoiden erityistarpeisiin räätälöity tuote", sanoo SAS:n toimitusjohtaja Rickard Gustafson.

SAS ostaa palvelun Privat Airiltä wet lease -sopimuksella mutta koneessa on SAS:n väritys ja logo. Houstonin reittiä operoidaan kuudesti viikossa mutta ei lauantaisin.

Lennot operoidaan liikemiesversiossa olevalla Boeing 737-700 -koneella, joka on SAS:n kaukoliikennebusiness-luokan mukaisesti varusteltu. Koneessa on 44 liikemiesluokan matkustajaistuinta sekä moderni viihdejärjestelmä ja täysi palvelu ruokineen.

"Aikataulu tarjoaa erinomaiset yhteydet koko Skandinaviasta molempiin suuntiin. Houstonin liikenteensolmukohta tarjoaa yhteyksiä etelään ja länteen kuten Meksikoon, Los Angelesiin, Dallasiin ja Phoenixiin Star Alliancen siivin", kertoo Gustafson.

Privat Air käyttää Boeing 737-700 -koneita, joiden toimintamatka on yhtiön mukaan versiosta riippuen 8000 - 9260 kilometriä. Stavangerista Houstoniin on isoympyräreittiä pitkin noin 7800 kilometriä.