SAS avasi San Franciscon reitin

SAS_4ExcellenceSAS avasi maanantaina reitin Kööpenhaminasta San Franciscoon Yhdysvaltain länsirannikolle. Sinne lennetään kuusi kertaa viikossa ja kalustona on Airbus A340-300, yhtiön suurin kone. SAS lentää ennestään New Yorkiin, Chicagoon ja Washingtoniin. Yhtiö pitää USA:ta kasvavana markkinana ja Skandinaviasta ei ole viime aikoina ollut suoria lentoja länsirannikolle.

"SAS on lentänyt Yhdysvaltoihin 60 vuotta ja meillä on vahva tietämys siitä, mitä asiakkaat haluavat mannertenvälisiltä lennoilta. Olemme iloisia, että voimme tarjota heille nyt suoran yhteyden Yhdysvaltain länsirannikolle," sanoi SAS:n pääjohtaja Rickard Gustafson yhtiön tiedotteessa.

sfa_sas"San Francisco on jo itsessään kiehtova päämäärä. Lisäksi se antaa hyvän lähtökodan muihin kohteisiin lännessä. Ne voi tavoittaa Star Alliance -verkoston kautta," Gustafson vakuutti.

Lento SK935 San Franciscoon lähtee Kööpenhaminasta kello 12.25 ja tarjoaa siten hyvän jatkoyhteyden Skandinavian ja Pohjois-Euroopan kohteista. SAS ei ole ennen lentänyt kohteeseen.

A340 operoi reittiä 245-paikkaisessa kolmen luokan sisustuksessa. Reitti operoidaan viikon kaikkina päivinä tiistaita lukuunottamatta. Ensimmäisenä kohteeseen lähti OY-KBC. Lentoaika on noin 10,5 tuntia.

Matkustajia välille arvoidaan saatavan noin 125 000 vuodessa. Jakaumaksi lasketaan 55 prosenttia Pohjoismaista, 10 prosenttia Euroopasta ja loput 35 prosenttia Yhdysvalloista.