SAS keskeyttää lennot Pekingiin ja Shanghaihin

A330-300_242t_SAS_First_deliverySAS keskeyttää lentonsa Manner-Kiinan kohteisiinsa Pekingiin ja Shanghaihin 31. tammikuuta 2020 lähtien ainakin 9. helmikuuta saakka. SAS toteaa turvallisuuden olevan ykkösenä yhtiössä matkustajille ja työntekijöille.

Kaikki SAS:n lennot Pekingin ja Shanghaihin on siis peruttu ja niiden lisäksi SAS on sulkenut kohteet varausjärjestelmästään 29. helmikuuta saakka. SAS lentää kyseisiin kohteisiin Kööpenhaminasta yhteensä 12 viikkovuoroa.

Viimeiset SAS:n lennot operoidaan tänään Kööpenhaminasta Pekingiin ja Shanghaihin ja takaisin seuraavana päivänä. Kööpenhamina-Hongkong -reittiä lennetään normaalisti, mutta tilannetta arvioidaan jatkuvasti.

 Matkustajilleen SAS tarjoaa Pekingin ja Shanghain osalta mahdollisuutta perua matkansa tai siirtää sen ajankohtaa 10. helmikuuta - 29. helmikuuta väliselle ajalle. Hongkongin osalta varausta voi muuttaa myös tai pyytää lipun hinnan palautusta.

Eurooppalaisyhtiöistä lentojaan Manner-Kiinaan ovat peruneet tai vähentäneet myös Finnair, British Airways, Lufthansa ja KLM. Myös Euroopan unioni on ottanut käyttöön pelastuspalvelumekanismit ja kotiuttaa EU-kansalaisia Wuhanista.

Lue myös: