Seinäjoen ja Mikkelin lentoasemille myönnettiin valtionavustukset

LVM_LOGOLiikenne- ja viestintäministeriö on myöntänyt valtionavustusta Seinäjoen ja Mikkelin lentoasemille. Kummallekaan lentoasemalle ei operoida tällä hetkellä kaupallista reittiliikennettä.

Seinäjoen lentoasema saa 700 000 euron avustuksen, joka on on osoitettu käyttömenoihin. Rengonharjusäätiön ylläpitämälle vuonna 1976 rakennetulle lentoasemalle ei ole tällä hetkellä reittiliikennettä mutta sieltä operoidaan lomalentoja lähes vuoden ympäri mm. Välimeren kohteisiin. Kentällä on myös harrastelentotoimintaa.

Mikkelin lentoasemalle myönnettiin 300 000 euron avustus turvallisuusinvestointeihin ja käyttömenoihin. Kaupungin ylläpitämällä ja vuonna 1936 valmistuneelle lentoasemalla ei ole tällä hetkellä lainkaan kaupallista ja säännöllistä aikataulunmukaista liikennettä.

Lentoasema palvelee kuitenkin liike- ja tilauslentotoimintaa, Ilmavoimia, harrasteilmailijoita ja muita toimijoita.

palvelee joustavasti ja monipuolisesti business- ja charterlentotoimijoita, harrastuslentotoimintaa, ilmavoimien lentoja sekä muita toimijoita. - See more at: http://www.mikkeli.fi/palvelut/mikkelin-lentoasema#sthash.yecBtZPp.dpuf
Mikkelin kaupungin ylläpitämä lentoasemaMi
Mikkelin kaupungin ylläpitämä lentoasema
Mikkelin kaupungin ylläpitämä lentoasema
Mikkelin kaupungin ylläpitämä lentoasema

Valtionavustukset on myönnetty vuodelle 2014, mutta niitä voidaan käyttää myös kahtena seuraavana vuonna.

Lue myös: