Sibeliuksen juhlavuosi esillä Helsinki-Vantaan ArtPortilla

Sibelius_nayttely_1Finavia on avannut lentoaseman taidegalleriassa Sibelius 150 -juhlavuoden innoittamana ainutlaatuisen valokuvanäyttelyn, ”Sibelius & kuvia Suomesta”. Sibelius-kuvat ovat osa suurempaa uniikkia näyttelykokonaisuutta, jossa on esillä viisi teemanäyttelyä ja yhteensä 230 valokuvaa.

Finaviassa haluttiin huomioida suomalaisen säveltäjämestarin juhlavuosi näyttävästi ja ArtPort-taidelentoasemana tunnettu Helsinki-Vantaa tarjoaa Non-Schengen terminaalissa matkustajilleen loistavan mahdollisuuden lentojen lomassa tutustua Aho & Soldanin taidokkaisiin valokuviin.

Sibelius_avajaiset_1Lentokenttäelämykset ovat myös keino erottautua muista kilpailevista lentoasemista mieleenpainuvalla tavalla. Taidenäyttelyt tarjoavat matkustajille mahdollisuuden rentoutumiseen sekä mielenkiintoista tekemistä lentoa odotellessa.

"Helsinki-Vantaa on monille kansainvälisille matkustajille ensimmäinen ja jopa ainoa kosketus maahamme. Lentoasemaa voisi nimittää jopa Suomen käyntikortiksi. Tällaiset näyttelyt ovat hyvä tapa tuoda esille suomalaista kulttuuria ja taidetta kansainväliselle yleisölle", sanoi lentoasemajohtaja Ville Haapasaari tänään näyttelyn avajaisissa.

Sibelius_nayttely_Sib_2"Finavia on tehnyt pitkäjänteistä työtä matkustuskokemuksen parantamiseksi. Yksi tavoitteistamme on, että Helsinki-Vantaan matkustajilla olisi mahdollisuus stressittömään matkustukseen vastapainoksi suurten eurooppalaisten kenttien kiireelle ja hälinälle", Haapasaari sanoo.

"Matkustajakokemus on pääosassa myös tulevan terminaalilaajennuksemme kanssa. ArtPortina erotutaan ja tarjotaan asiakkaille virikkeitä", päätti Haapasaari.

Sibelius_TuomiNikula_1"Helsinki-Vantaan lentoasemalta löytyy osaamista, muotoilua ja taidetta. Erottuminen joukosta tuo menestystä", sanoi Suomen Italian suurlähettiläs Petri Tuomi-Nikula. 

Diplomaatti ja kulttuurivaikuttaja Tuomi-Nikula on Suomen suurlähettiläs myös Maltalla ja San Marinossa.

Sibelius-kuvat ovat osa suurempaa uniikkia näyttelykokonaisuutta, jossa on esillä viisi teemanäyttelyä ja yhteensä 230 valokuvaa.


Ainutlaatuisia valokuvia 1920–1960-lukujen Suomesta ja Helsingistä

Sibelius_ClaireAho_TuomiNikulaLentoaseman näyttely esittelee kolmen suomalaisen taiteilijan Heikki Ahon, Björn Soldanin sekä Claire Ahon tuotannon kirjoa ja heidän merkittävää elämäntyötään.

Näyttely esittelee harvinaisia kuvia Sibeliuksesta kotonaan Ainolassa sekä kulttuuri- ja dokumenttielokuvan Jean Sibelius kodissaan.

Aholta ja Soldanilta nähdään Sibelius-näyttelyn lisäksi teemanäyttelyt ”Kaupunkilaiselämää Helsingissä 1930-luvulla” sekä vintage-taidekuvat Centre Pompidoun ”The Light of the North”-kokoelmasta.

Sibelius_avajaiset_kaupunkikuviaClaire Ahon kuvat vievät katsojan vuoden 1968 Helsinkiin sekä ”Studio Works”-teemanäyttelyn muoti-, mainos- ja lehtikuvien kautta nostalgisiin 1950-luvun tunnelmiin.

Ahon ja Soldanin tuotanto on avannut uusia näkökulmia suomalaiseen arkeen, historiaan ja yhteiskunnan teollistumiseen. He ovat osaltaan vaikuttaneet siihen mielikuvaan, joka meillä on modernista Suomesta.

Heikki Ahon tytär Claire Aho aloitti 1940-luvun lopulla dokumenttielokuvien tekijänä. Hän kuvasi esimerkiksi Helsingin 1952 kesäolympialaisia. Claire Aho on myös suomalaisen värivalokuvauksen edelläkävijä.

Sibelius_nayttely_2”Sibelius & kuvia Suomesta” on esillä vuoden 2015 loppuun asti. Näyttelyyn on vapaa pääsy ympäri vuorokauden kaikilla matkustajilla, joiden lento lähtee tai saapuu porttialueen 32–38 kautta.

Itse näyttely sijaitsee aivan non-Shengen-terminaalin viimeisessä osassa lähtöportin 38 alapuolen galleriatilassa porttialueella 37a-e.

 

Sibelius_nayttely_Sib_1Sibelius_ilmailuaihe_1Sibelius_ilmailuaihe_2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Lue myös: