SLSY ja IAU antoivat ennakkoilmoituksen uusista työtaistelutoimista

A330_ net_AY_finnairSuomen Lentoemäntä ja Stuerttiyhdistys SLSY ja Ilmailualan Unioni ovat jättäneet Palvelualojen Toimialaliitto ry:lle varoituksen uusista työtaistelutoimista. Työtaistelutoimet jatkuisivat aiemmin ilmoittettujen lakkopäivien lisäksi 27. marraskuuta. Kiistan osapuolet ovat jatkaneet neuvotteluitaan myös tänään 13. marraskuuta.

Uudet työtaistelutoimet ajoittuisivat 27.11. kello 15.00 ja 30.11. kello 15.00 väliselle ajalle. Ammattiyhdistykset ovat jo aiemmin ilmoittaneet mahdollisista työtaistelutoimista, jotka ajoittuisivat 15.11. ja 23.11.väliselle ajalle. Uuden lakkojakson toteutuminen vaikuttaisi merkittävästi Finnairin lentoliikenteeseen.


Finnair oudoksuu tilannetta


Finnair_Pekka_Vauramo_2"Oudoksumme uusia lakkovaroituksia, sillä valtakunnansovittelijan toimistossa käytävä sovittelu aiemmin ilmoitettujen lakkojen välttämiseksi jatkuvat edelleen. Olemme neuvotteluissa esittäneet erilaisia tapoja kiistan ratkaisemiseksi, mutta valitettavasti mitkään niistä eivät ole saaneet vastakaikua”, toteaa Finnairin toimitusjohtaja Pekka Vauramo.

”Mikäli 15.11. alkavaksi ilmoitetut lakot toteutuisivat, olisivat niillä merkittäviä vaikutuksia liikenteellemme. Lakkojen pidentyminen heikentäisi edelleen yhteistä kykyämme selvitä rakennemuutoksesta ja kykyämme työllistää Suomessa. Olen hyvin pahoillani siitä huolesta, jonka lakon uhka asiakkaillemme aiheuttaa. Me Finnairissa toivomme tietysti, että neuvotteluissa päästään ratkaisuun ja lakot vältettäisiin.”