Sprint Airin Saab 340 ajautui rullaustieltä lumihankeen Helsinki-Vantaalla

SprintAir30012014_flyFinlandfiAir100:n lennolla ollut Sprint Airin Saab 340 -matkustajakone (SP-KPL) ajautui tänään 30. tammikuuta iltapäivällä ulos rullaustieltä Helsinki-Vantaalla. Se oli laskeutunut kiitotielle 22R. Satakunnan Kansan mukaan koneella oli laskutelineongelmia ennen laskeutumista ja se teki ylösvedon. Kukaan ei loukkaantunut vaaratilanteessa.

Lumihankeen päätynyt Saab oli Central Connect Airlinesin koneen tilalla Air100-lentoyhtiön Porin ja Helsingin välisellä reittilennolla. Sen laskutelineiden alhaalla oloa ilmaisevat vihreät valot eivät kaikki syttyneet, kertoo Satakunnan Kansa. Kone nousi odotuskuvioon selvittämään tilannetta.

Laskeutuminen sujui ongelmitta mutta rullauksessa tuli vaikeuksia. Saab 340 ajautui ulos päällystetyltä alueelta, kun se oli kääntymässä rullaustielle Y noin klo 15.50. Koneessa oli noin 20 matkustajaa, jotka kuljetettiin bussilla terminaaliin koneen jäädessä odottamaan hinausta. Pelastusyksiköt varmistivat tilanteen.

Air100 aloitti liikennöinnin Porin ja Helsinki-Vantaan välillä keskiviikkona 26. syyskuuta 2012. Lennot operoidaan tšekkiläisen Central Connect Airlinesin 33-paikkaisella Saab 340 -potkuriturbiinikoneella.

Reitin vakinaisen koneen huolto-ohjelman johdosta osa lennoista Porin ja Helsingin välillä lennetään puolalaisen SprintAir -lentoyhtiön Saab -koneella, mutta CCA:n reittitunnuksella. Tällainen lentoyhtiöiden välinen yhteistyö koneiden huolto-ohjelman johdosta tai vikatapauksissa on normaalia arkea lentoliikenteessä.

Satakunnan Kansan sivuilla juttu ja video

 Lue myös aiemmat Lentoposti.fi -jutut: