Suomen Ilmailumuseolle neljännesmiljoonan lahjoitus - uuden museon hankesuunnittelu etenee

ilmailumuseo_nayttelySuomen Ilmailumuseosäätiö on saanut merkittävän 250 000 euron lahjoituksen yksityishenkilöltä. Suurlahjoitus on erityisen tärkeä suomalaisen ilmailuhistorian tallentamisen ja kokoelmien säilymisen kannalta.

 

Suomen Ilmailumuseo tulee käyttämään lahjoituksen lahjakirjan mukaisestisuomalaisten ilmailuhistoriallisten kokoelmien säilymisen edistämiseen. 

”Olemme todella ilahtuneita ja kiitollisia lahjoituksesta”, kertoo Suomen Ilmailumuseosäätiön puheenjohtaja Sami von Wehrt.

”Se antaa samalla selvän viestin siitä, että Suomen Ilmailumuseossa tehdään ammattimaista ja arvokasta työtä Suomen ilmailun kulttuurihistoriallisen perinnön ylläpitämiseksi ja kartuttamiseksi.”

 Suomen Ilmailumuseossa on parhaillaan työn alla uuden museorakennuksen hankesuunnittelu. Saatu lahjoitus auttaa merkittävästi hankkeen edistymistä.

Nykyinen museorakennus ei vastaa tilojen koon ja kunnon puolesta museokokoelmien säilyttämiselle asetettuja vaatimuksia, eikä se myöskään mahdollista nykyaikaista näyttelytekniikkaa tai kokoelmien esittämistä ihanteellisella tavalla. Uuden museon suunnitelmat nivoutuvat osaksi laajempaa Vantaan koko Aviapolis-alueen kehittämistä.

Lahjoitus antaa rohkaisevan signaalin uuden museon monipuolisesta rahoituspohjasta.

 ”Julkisen rahan lisäksi yksityisiltä ja yrityksiltä saatu tuki tulee muodostamaan merkittävän osan uuden museon rahoituksesta”, summaa Suomen Ilmailumuseon johtaja Markku Kyyrönen.

”Uskomme, että yksityisillä ja yrityksillä on vahvoja intressejä tukea hankettamme. Hankkeen kautta avataan mahdollisuuksia yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen sekä kulttuurihistoriallisen perinnön tukemiseen.”

”Kehittämisessä ja sitä kautta pitkäjänteisen toiminnan varmistamisessa museoiden taustavoimat ja niiden edustamat yhteisöt ovat kasvavassa roolissa. Suomen Ilmailumuseon saama merkittävä rahalahjoitus yksityishenkilöiltä on vielä lajissaan harvinainen ja sen vuoksi erittäin tervetullut ja rohkaiseva avaus myös koko toimialan kannalta”, toteaa Suomen museoliiton pääsihteeri Kimmo Levä.