Suomen Ilmailupalvelut aloitti Pipistrel-koneiden maahantuonnin

SIP_Alpha_trainerPipistrelin ultrakevyet ja tyyppihyväksytyt
lentokoneet sekä moottoripurjekoneet saapuvat Suomen markkinoille. Kuopion Rissalassa toimiva Suomen Ilmailupalvelut Oy aloitti koneiden maahantuonnin 1. lokakuuta. Pipistrelin valikoimaan on tulossa myös nelipaikkainen hybridi.


Valikoimassa on koulutuskäyttöön suunniteltu Pipistrel Alpha Trainer ultrakevyt, joka saapuu Suomeen marraskuussa. Toinen odotettu uutuus on keväällä 2014 markkinoille tuleva lähes 300 km/h matkanopeuteen yltävä, LSA-luokkaan kuuluva Virus SW. Kone on saatavilla jo nyt myös ultrakevyeksi rekisteröitynä.

SIP_pantheraEnnakkomarkkinoinnissa on myös nelipaikkainen nopea ja edistyksellinen Pipistrel Panthera (kuva oikealla). Koneen luvataan tarjoavan Lycoming IO-390 -moottorilla varustettuna 200 solmun matkanopeuden pienellä vain 10 gallonan tuntikulutuksella. Kantaman luvataan olevan neljällä matkustajalla jopa 1000 mailia.

Pantherasta on tulossa markkinoille myös hybridiversio, joka kykenee lähes äänettömään lentoonlähtöön ja laskuun sähkömoottorin avulla.

Suomen Ilmailupalvelut Oy on vuonna 2012 toimintansa aloittanut yritys, jonka toiminta-ajatuksena on tarjota parasta palvelua ilmailualalla. Yrityksen mukaan sen valikoimaan kuuluvat edistykselliset tuotteet, laadukas lentokoulutus sekä oheispalvelut. Koulutustarjonnassa on myös eroon lentopelosta -kursseja.

Pipistrel on vuonna 1987 perustettu slovenialainen lentokonevalmistaja. Yrityksen tuotevalikoimaan kuuluvat modernit ja laadukkaat moottoripurjekoneet, ultrakevyet sekä tyyppihyväksytyt lentokoneet.

Yritys ja sen tuotteet ovat voittaneet useita arvostettuja palkintoja, joista esimerkkeinä valinta Euroopan innovatiivisimmaksi yritykseksi vuonna 2010 sekä useat Yhdysvaltain avaruushallinto NASA:n myöntämät palkinnot.

Ympäristöystävällisyys on Pipistrelille turvallisuuden ohella yksi tärkeimpiä koneiden suunnittelukriteereitä. Koneiden suunnittelussa hyödynnetään viimeisintä teknologiaa ja materiaaleja, joiden avulla ilmanvastus pyritään minimoimaan polttoainetalouden parantamiseksi.

 Pipistrelin Ajdovščinassa Sloveniassa sijaitseva tehdas on täysin energiaomavarainen  ja se työllistää n. 75 henkilöä. Pipistrel käyttääkin tarjoamastaan konseptista nimitystä Ecolution. Maailmalla lentää noin tuhat yhtiön valmistamaa konetta.