Suomen NH90-kopterit harjoittelivat yhdessä HKP 14 ja HKP 16 -helikopterien kanssa Ruotsin Lapissa

UTJR_HKP14_NH90Ruotsin puolustusvoimien helikopterilaivue kutsui Utin jääkärirykmentin Helikopteripataljoonan yhteisharjoitukseen Pohjois-Ruotsin Abiskoon tunturimaisemien haasteellisiin sääolosuhteisiin. Nyt syyskuun puolivälissä helikopterit harjoittelivat suomalaisille harvinaisemmassa toimintaympäristössä. Suomen ja Ruotsin välinen puolustusyhteistyö yltää useiden vuosien taakse kaikkien puolustushaarojen kesken.

UTJR_NH90_swe_1Ruotsi ja Suomi ovat useiden vuosien ajan harjoittaneet laajaa kaikkien puolustushaarojen välistä puolustusyhteistyötä ja maiden ilmavoimat ovat harjoitelleet sekä Suomen että Ruotsin alueella.

Ruotsin puolustusvoimien helikopterilaivue kutsui uttilaiset yhteisharjoitukseen Pohjois-Ruotsiin Kiirunan kuntaan Abiskon tunturimaisemiin osallistumaan Ruotsin ilmavoimien lentokoulutustapahtumaan 11. - 15. syyskuuta 2023 välisenä aikana.

UTJR_HKP14_ohjaamoSuomalaisille tarjoutui näin mahdollisuus harjoitella yhteistoimintaa korkeissa tunturiolosuhteissa sekä tutustua maaston ja sääolosuhteen tarjoamiin haasteisiin ja mahdollisuuksiin. Utin jääkärirykmentin Helikopteripataljoona vastasi kutsuun ja osallistui lentokoulutustapahtumaan kahdella NH90-helikopterilla ja lentomiehistöllä. Ruotsista harjoitukseen osallistui HKP 14E- (NH90) ja HKP 16A (Black Hawk) -helikoptereita.

Uttilaiset kertovat päässeensä hiomaan yhteistoimintaa ruotsalaiskollegojen kanssa huikeissa tunturimaisemissa. Yhteistyö vahvisti valmiutta lentää tunturialueella sekä joukkojen kykyä puolustaa yhteisiä etuja sekä molempien maiden suvereniteettia. HK, MH

UTJR_NH90_swe_2UTJR_HKP14_miehisto

 

 

UTJR_swe_HKP16HKP16

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lue myös: