Tanskan puolustusvoimat hankki ilmavoimilleen kaksi Pipistrel Velis Electro -sähkölentokonetta

VelisElectroTanska hankkii ilmavoimien käyttöön kaksi uutta Pipistrel Velis Electro -sähkölentokonetta. Tavoitteena on selvittää sähkölentokoneiden potentiaalia ja saada kokemuksia mm. latausvaihtoehdoista sekä akkuteknologiasta.

Tanskan Puolustusvoimat hankkii ensimmäisenä maailmassa ilmavoimiensa käyttöön sähkölentokoneita. Kaksi kaksipaikkaista sähkölentokonetta ovat ensivaiheessa koekäytössä kahden vuoden ajan.

Hankitut slovenialaisvalmisteiset Pipistrel Velis Electro -sähkölentokoneet ovat päästöttömiä ja erittäin hiljaisia. Koneesta kuuluva noin 60 dB:n ääni vastaa karkeasti kahden ihmisen välistä keskustelua.

Tanskan puolustusministeriö on käynnistänyt toimintasuunnitelman, joka keskittyy siirtymiseen kohta ympäristöystävällisempiä ratkaisuja.

Uudet sähkölentokoneet tulevat täydentämään Tanskan ilmavoimien nykyisiä Saab T-17 -koulukoneita (Saab MFI-15 Safari). Uudet sähkölentokoneet on määrä toimittaa Tanskaan syksyllä 2021. Ne vuokrataan käyttöön ranskalaiselta Green Aeroleaselta.

Pipistrel on johtava pienten lentokoneiden suunnittelija sekä valmistaja, joka on erikoistunut sähkölentokoneisiin. Pipistrel Velis Electro oli maailman ensimmäinen tyyppihyväksytty sähkölentokone.

Lue myös: