Tasavallan presidentti myönsi joulukuussa 2018 kaksi lentokapteenin arvonimeä

presidenttiTasavallan presidentti Sauli Niinistö myönsi presidentin esittelyssä 19. joulukuuta 61 arvonimeä. Niiden joukossa oli kaksi uutta lentokapteenin arvonimeä. Kyseinen tunnustus voidaan hakemuksesta myöntää ansioituneelle ilmailun parissa työskentelevälle tai sitä harrastavalle.

Lentokapteenin arvonimen sai Pertti Lauri  Antero Myllylä. Hän on moottoripurjelennon opettaja ja moottorilentäjä Tampereelta.

Toinen lentokapteenin arvonimen joulukuussa saanut on Martti Olavi Sucksdorff, joka on lentokonemekaanikko Helsingistä. Samaten hän on purje- ja moottorilentäjä, joka on toiminut myös tarkastuslentäjänä.

Kesällä 2018 tasavallan presidentti myönsi lentokapteenin arvonimet myös
Jorma Tapio Laineelle, joka on entinen toiminnanjohtaja ja lennonopettaja Lopelta sekä Timo Tapani Sivuselle. Hän on liikennelentäjä Vantaalta.

Ensimmäiset lentokapteenin arvonimet saivat 1934 Aeron lentäjät Gunnar Lihr ja Ville Leppänen. Nyt lentokapteenin arvonimiä on myönnetty Lentoposti.fi:n laskelmien mukaan 108 kappaletta. Kaiken kaikkiaan arvonimiä on myönnetty vuodesta 1918 lähtien yli 14 000.

Lue myös: