Tekninen vika keskeytti Kehärata-liikenteen Helsinki-Vantaan lentoasemalla ja Aviapoliksessa

EFHK_liukuportaat_1(päivittynyt kello 21.19) Kehäradan tunneli on suljettu ukkosen aiheuttamien laitevikojen seurauksena. Kehäradalla normaalisti operoivat P- ja I -junat liikennöivät rataosuuksilla Leinelä-Helsinki ja Kivistö-Helsinki. Vuoroväli on pidennetty 20 minuuttiin.

Ukkosen aiheuttamien teknisten vikojen takia Kehäradan tunneliosuus on suljettu. HSL perui ensimmäisiä junavuoroja Kehäradalla torstaina aamukahdeksan jälkeen. Vian seurauksena Kehäradan junat eivät pysähdy Lentoasemalla ja Aviapoliksen asemalla.

P- ja I -junat liikennöivät rataosuuksilla nyt poikkeuksellisesti väleillä Leinelä-Helsinki ja Kivistö-Helsinki. Vuoroväli on 20 minuuttia. Poissa käytöstä oleville asemille pääsee busseilla. Bussilinjoja voi katsoa Reittioppaasta, kun poistaa tarkennetusta hausta valinnan junat.

Linjaa 562 jatketaan Aviapoliksesta lentoasemalle ja linjalle 615 Rautatientorilta lentoasemalle tulee lisävuoroja. Lisäksi liikenne alkaa alkuiltapäivästä linjalla 573X Kivistön asema - Aviapolis - Lentoasema noin 20 minuutin välein.

Poikkeusaikatauluista johtuen myös muut myöhästymiset junaliikenteessä ovat mahdollisia.

HSL:n mukaan tunnelin avaamisesta ei ole arvioita vaan vika on voimassa toistaiseksi.

HSL pyrkii ajamaan seuraavat vuorot:

I-junat Helsingistä Tikkurilan kautta Leinelään lähtöminuuteilla 06, 26 ja 46
P-junat Leinelästä Tikkurilan kautta Helsinkiin minuuteilla 19, 39 ja 59

P-junat Helsingistä Myyrmäen kautta Kivistöön minuuteilla 08, 28 ja 48
I-junat Kivistöstä Myyrmäen kautta Helsinkiin minuuteilla 05, 25 ja 45

HSL ilmoitti kello 18.45 häiriötilanteen olevan ohitse. Junaliikenteessä saattoi kuitenkin vielä ilmetä myöhästymisiä ja mahdollisia yksittäisiä peruutuksia. Bussiliikenne palautui normaaliksi kello 18 jälkeen ja linjan 573X liikenne lakannut.

Päivitys kello 21.19: Lisätty tieto häiriötilanteen päättymisestä.