Tilauslennot suosittuja - Finnair lennättää alppihiihtäjiä, Huuhkajia ja muita halukkaita

Finnair_A350_taxiLentoliikenneyhteydet ovat kärsineet koronaviruspandemian seurauksena laajasti ja monet normaalit reittiyhteydet ovat poikki. Lentoja on kuitenkin tarjolla niitä tarvitseville erityisesti tilauslentojen muodossa. Myös Finnair on vuokrannut koneitaan laajasti mm. urheilutapahtumiin matkustaville joukkueille kuin yksityishenkilöillekin.

Finnair vuokraa tilauslennoilleen kaikkia koneitaan eli tarjolla on laajasti vaihtoehtoja aina ATR 72-500 -potkuriturbiinikoneesta Airbus A350-900 -laajarunkokoneeseen. Matkustajapaikkoja olisi siis tarjolla 70-336 konetyypistä riippuen. Myös suurimmalle konetyypille on jo ollut käyttöä tilauslennoilla.

Finnair on viime aikoina kuljettanut tilauslennoillaan mm. Suomen jalkapallomaajoukkue Huuhkajia harjoitusotteluun  Ranskaan Pariisiin ja sieltä edelleen Bulgarian Sofiaan sekä Ison-Britannian Cardiffiin Kansojen liigan B-sarjan otteluihin. Myös jääkiekkojoukkue Jokerit on jo usean kauden ajan käyttänyt Finnairin tilauslentoja KHL-sarjassa.

Tuore ja suurempi tilauslento-operaatio on alppihiihtäjien kuljettaminen Sveitsin Zürichistä Kittilään World Cup Levi -tapahtumaan eli alppihiihdon maailmancupin avaukseen. Keskiviikkoaamuna 18. marraskuuta Finnairin Airbus A350 lähti kohti Zürichiä ja laskeutuu myöhemmin päivän aikana Kittilään. Alppihiihdon naisten maailmanupin osakilpailu järjestetään Levillä 21.-22.11.2020.

Finnairin mukaan tilauslennot palvelevat laajasti urheilujoukkueita, musiikkiyhtyeitä, pienempiä matkanjärjestäjiä, fanimatkojen järjestäjiä sekä yksityishenkilöitä. Hinnoittelun osalta Finnair kertoo matkan Etelä-Eurooppaan onnistuvan jopa alle 300 euron per henkilö.

Lopulliseen tilauslennon hintaan vaikuttavat mm. tarvittava konetyyppi, matkustajamäärä, siirtolennon tarve, matkan pituus, polttoaineen hinta, miehistön saatavuus, maahuolinnan tarve ja reittimaksut. Koneen Finnair lupaa ilmaan jo saman päivän aikana, mutta yleisintä on tilata lento 2-3 viikkoa etukäteen.

Finnairin tilauslennolla olisi teoreettisesti mahdollista matkustaa suoralla lennolla Helsinki-Vantaalta vaikka Australiaan saakka. MH

Päivitys kello 22.04: Lisätty tieto Huuhkajien Pariisin lennosta.