Traficom kielsi Southwind Airlinesilta sen Suomeen suunnittelemat lennot

TC-GRE_030423Turkkiin rekisteröity Southwind Airlines pyrki aloittamaan lennot Suomeen ja esitti Liikenne- ja viestintävirasto Traficomille pyynnön liikennöinnin aloittamisesta. Traficom ilmoitti lentoyhtiölle, ettei se voi aloittaa lentoja Suomeen. Ilmailuviranomaisen arvion mukaan lentoyhtiön taustalla toimii venäläistahoja.

Traficom_signTraficom on ilmoittanut Southwind Airlines -lentoyhtiölle, ettei yhtiö voi liikennöidä Suomeen.Yhtiön pääasiallinen omistusoikeus ja tehokas valvonta eivätTraficomin kokonaisarvion mukaan kuulu yhtiön nimenneelle sopimuspuolelle, eli Turkille, tai sen kansalaisille, siten kuin lentoliikennesopimuksessa edellytetään.

Lentoyhtiön liikennöinti ei olisi Venäjä-pakotteita koskevan EU-asetuksen mukaista (Neuvoston asetus (EU) No 833/2014) ja näin ollen liikennöinti ei ole mahdollista.

JarkkoSaarimaki"Olemme kokonaisarviossamme katsoneet, ettei Southwind Airlinesin pääasiallinen omistusoikeus ja tehokas valvonta kuulu turkkilaisille. Arviomme mukaan yhtiön taustalla on venäläistahoja", sanoo pääjohtaja Jarkko Saarimäki.

Southwind Airlines perustettiin Turkkiin huhtikuussa 2022. Se aloitti lennot Turkista Venäjälle elokuussa 2022, jonka jälkeen syyskuussa 2022 yhtiö avasi lennot myös Saksaan. Yhtiön kotipaikka on Turkin Antalya.