Traficom suosittelee suomalaisia lentoyhtiöitä välttämään Afganistanin ilmatilaa

Traficom_liiviLiikenne- ja viestintävirasto Traficom suosittelee turvallisuussyistä suomalaisia lentoyhtiöitä välttämään Afganistanin ilmatilaa. Finnair ilmoitti jo aiemmin maanantaina seuraavansa muiden lentoyhtiöiden esimerkkiä kiertää Afganistanin ilmatila. 

Traficom toteaa, että useista viranomaislähteistä ja julkisuudesta saatujen tietojen perusteella Afganistanissa on tällä hetkellä poikkeuksellinen tilanne.

Traficomin käsityksen mukaan tilanne voi eskaloituessaan heijastua lentoliikenteeseen ja sen turvallisuuteen. Esimerkiksi Ranska, Saksa ja Kanada ovat antaneet Afganistanin ilmatilan käytön rajoittamista koskevia suosituksia. 

Lentoposti.fi kertoi uutisessaan jo maanantaiaamuna Afganistanin ilmailuviranomaisen suosittavan maan ilmatilan kiertoa, sillä koko lentotiedotusalue on valvomatonta ilmatilaa.

Traficom on lentoyhtiöiden kanssa aamulla 16. elokuuta käytyjen keskusteluiden perusteella suositellut niitä välttämään Afganistanin ilmatilaa. Suositus ei koske kotiutus- tai evakuointilentoja. Lentoyhtiöt ovat ilmoittaneet toimivansa suosituksen mukaisesti.

Traficom seuraa tilannetta ja on tarvittaessa valmis antamaan Afganistanin ilmatilan käyttöä koskevia velvoittavia päätöksiä.

Lue myös: