TUI tuo Boeing 737 MAX 8 -koneita Pohjoismaihin - Siirtolennolla tankeissa biopolttoainetta

K66725-02Matkanjärjestäjä TUI ja sen lentoyhtiö TUI fly on Euroopan ensimmäinen tilauslentolentoyhtiö, joka saa käyttöönsä 737 MAX 8 -lentokoneen. TUI uudistaa lentolaivastoaan ja on tilannut yhteensä viisi konetta Pohjoismaihin. Ensimmäinen kone saapui Arlandan lentoasemalle 27. helmikuuta.

Matkailun ja ilmailun kestävämpi kehitys on tärkeä osa TUIn kestävän matkailun Better Holidays, Better World -strategiaa.TUIn tavoitteena on omistaa Euroopan polttoainetehokkain lentoyhtiö ja vähentää hiilidioksidipäästöjä 10 prosenttia vuoteen 2020 mennessä.TUI on parhaillaan kehittämässä strategiaa kestävämpien ilmailupolttoaineiden käytölle.

TUI Nordicin ensimmäisen Pohjoismaihin tulevan Boeing 737 MAX 8 -koneen (SE-RNA) siirtolennolla Boeingin Seattlen tehtailta Tukholman Arlandaan tankeissa oli 30 prosenttista biopolttoainetta. Boeing luovutti ensimmäisen 737 MAX 8 -koneen (OO-MAX) TUI Belgialle Seattlessa 10. tammikuuta 2018.

"Biopolttoaineilla on mahdollista vähentää merkittävästi ilmailun hiilijalanjälkeä. Testasimme yhdessä TUIn kanssa biopolttoainetta Boeing ecoDemonstrator -hankkeessa vuonna 2015, ja nyt toimituslennolla kokeilimme biopolttoainetta käytännössä. Se on osoitus siitä, että TUI on kiinnostunut tuomaan markkinoille kilpailukykyistä biopolttoainetta", sanoo Sean Newsum Boeing Commercial Airplanen ympäristöstrategian johtaja.

TUI Group on tehnyt merkittävän investoinnin tilaamalla yhteensä 52 uutta 737 MAX 8 ja 18 737 MAX 10 -konetta. Lisäksi konsernilla on tilauksen neljästä Boeing 787 Dreamliner -koneesta. TUI Nordic ja TUI Belgia vastaanottavat TUI-konsernin ensimmäiset 737 MAX -koneet. TUI oli ensimmäinen eurooppalaisoperaattori, joka tilasi MAX 10 -koneita.

"TUIn nimenvaihdos oli merkittävä muutos matkallamme kohti entistä modernimpaa matkailuyritystä. Lentolaivaston uudistaminen on toinen tärkeä osa sitä. Tämä on merkittävä panostus brändiimme sekä matkailun tulevaisuuteen. Olemme erittäin ylpeitä voidessamme toivottaa asiakkaamme tervetulleiksi viimeisintä ilmailuteknologiaa oleviin koneisiimme", sanoo TUI Nordicin toimitusjohtaja Alexander Huber.

TUI flyn 737 MAX 8 -koneita käytetään ensisijaisesti lyhyen matkan lennoilla Euroopassa, ja ne tulevat korvaamaan tulevaisuudessa kaikki tällä hetkellä käytössä olevat 737 NG -koneet. Reitit ja lähtökentät myös Suomesta julkistetaan myöhemmin keväällä.

TUI-konsernilla on Euroopassa kuusi lentoyhtiötä, jotka operoivat noin 150 kapea- ja laajarunkokoneella. Laivastossa on yli 100 Boeing 737NG tai MAX -konetta. TUI lennättää vuosittain yli 20 miljoonaa ihmistä yli 180 kohteeseen ympäri maailmaa.

Lue myös: