Tunisia estää Emiratesin lennot maahan - syynä naismatkustajien kohtelu

EmiratesTunisian liikenneministeriö on päättänyt keskeyttää kaikki Emirates Airlinesin lennot Tunisialaisilta lentokentiltä kunnes yhtiö löytää tavan operoida lennot kansainvälisten lakien ja sopimusten mukaisesti. Tunisian hallitus tiedotti muutoksesta jouluaattona verkkosivuillaan. Hallituksen mukaan Emirates on evännyt lennolle pääsyjä tunisialaisnaisilta tai heidän matkustusasiakirjojaan on tarkasteltu normaalista poikkeavasti.

Tunisian hallitus tiedotti jo perjantaina 22. joulukuuta, että tunisialaisnaisia kohtaa asetetut matkustusrajoittee tulee purkaa välittömästi. Liikenneministeriön mukaan rajoituksia pidetään laittomina ja kansainvälisten säädösten vastaisina.

Emirates oli estänyt perjantaina tunisialaisia naismatkustajia nousemaan Dubaista Emiratesin lennolle EK 748. Mukaan olivat päässeet vain Emiraateissa asuvat naismatkustajat.

Emirates Airlines vahvistaa lopettaneensa Tunisian ja Dubain väliset lennot maan hallituksen ohjeistuksen mukaisesti 25. joulukuuta 2017 lähtien.

Yhdistyneiden arabiemiirikuntien ulkoministeri Anwar Gargash kommentoi twitterissä maansa kunnioittavan tunisialaisnaisia. Kyseessä olisi hänen mukaansa normaali turvallituustoimet.