Ural Airlines selvittää vaihtoehtoja hätälaskeutumisen pellolle tehneen A320-koneen siirtolennosta

Ural_turma_3Ural Airlines selvittää 11. syyskuuta pellolle pakkolaskun tehneen Airbus A320 -koneen lentokuntoa sekä vaihtoehtoja sen siirtämiseksi pois lentäen. Lentoyhtiö on nyt vahvistanut jo aiemmin esillä olleet huhut lentokoneen mahdollisesta siirrosta lentäen.

Ural Airlines aikoo tarkastaa A320 -koneensa (RA-73805) lentokunnon pellolla. Tämä tarkoittaa käytännössä laskutelineiden, moottoreiden ja muiden järjestelmien tarkastuksia sekä koekäyttöä pakkolaskupaikalla. Laskutelineiden tarkastuksia varten lentokone tunkataan ilmaan. Hankkeen odotetaan kestävän useita kuukausia, joiden aikana koneen järjestelmiä tulee suojata eri tavoin.

Samalla lentoyhtiö selvittelee vaihtoehtoja lentokoneen painon vähentämiseksi, joka tarkoittaisi käytännössä matkustamon purkamista. Mitä kevyemmäksi lentokone saadaan sitä helpompi se on saada takaisin taivaalle.

Ural_turma_4Vaihtoehtoina on siirtää lentokone mahdolliselle läheiselle tielle tai rakentaa sen eteen kiitotieksi soveltuva alusta.

Lentoyhtiön suunnittelema hanke vaatii merkittävää valmistelua, mutta tehtävä ei ole mahdoton. Ilmailun historiasta löytyy ainakin yksi vastaava tapaus, jossa matkustajakone on laskeutunut maastoon ja sen jälkeen se on lennetty pois paikalta.

Vuonna 1988 TACA International Airlinesin Boeing 737-300 -matkustajakone laskeutui moottoreiden sammumisen seurauksena pellolle Yhdysvaltain New Orleansissa. Tarkastusten ja korjaustoimien jälkeen lentokone siirrettiin läheiselle tieosuudella, josta se suoritti onnistuneen lentoonlähdön. Lopullisten korjaustoimien jälkeen lennot koneella jatkuivat vuoteen 2016 saakka.

Lue myös: