Vaasan lentoaseman liikennealueiden remontti alkaa jo huhtikuussa

Vaasa_AviatorSolaris_1Vaasan lentoaseman liikennealueiden peruskorjaus aloitetaan jo huhti-toukokuussa, jolloin tehdään kenttävalaistukseen ja sähköjärjestelmiin liittyviä töitä. Työt käynnistyvät myös rullausteillä ja asematasolla. Eniten lentokentän toimintaan vaikuttava kiitotien remontointi alkaa 22. kesäkuuta.

"Lentomatkustajien kannalta on tietysti harmillista, että lentoliikenne joudutaan keskeyttämään kuukaudeksi, mutta haittaa aiheutuu keskikesällä mahdollisimman vähän, sillä silloin matkustajia on Vaasassa vähemmän kuin muina vuodenaikoina", kertoo Vaasan lentoaseman päällikkö Petri Lampi.

Kiitotieremontti sulkee lentoaseman 22. kesäkuuta ja 26. heinäkuuta 2015 välisenä aikana. Vaikka lentoyhteys Vaasaan menetetään remontin ajaksi niin länsirannikon saavutettavuus varmistetaan Flybe Finlandin (tuleva Nordic Regional Airlines) lennoilla Kokkola-Pietarsaaren lentoasemalle Kruunupyyhyn.

Lentoaseman ollessa suljettuna kiitotien päällyste uusitaan kokonaisuudessaan, viemäriverkosto saneerataan ja kiitoteiden päihin rakennetaan kääntöpaikat. Myös rullausteiden päällysteet uusitaan ja niitä levennetään nykyvaatimusten mukaisiksi. Asematason sujuvuutta kehitetään ja päällysteet sekä lentokoneiden seisontapaikat korjataan.

"Finavian tehtävänä on taata, että lentoasemat tukevat lentoliikenteen kasvua parhaalla mahdollisella tavalla. Investoinnin tavoitteena on turvata lentoliikenteen toimintaedellytykset kiitotiepäällysteen osalta vähintään 15 ja kenttävalojärjestelmän osalta 30 vuodeksi", kertoo Finavian Länsi-Suomen aluejohtaja Juha Aaltonen.

Investoinnin arvo Vaasan lentoasemalla on yli 5 miljoonaa euroa.

Vaasan lentoaseman lisäksi Finavia remontoi kiitoteitä kesän 2015 aikana myös Helsinki-Vantaalla ja Kittilässä.

Lue myös: