Vanilla Air jatkaa ANA:n halpalentoja

vanillaair2Uusi Vanilla Air korvaa All Nippon Airwaysin (ANA) halpalentoja operoivan Air Asia Japanin. ANA valikoi nimen 200 ehdokkaan joukosta kuluneen kuukauden aikana ja alkaa viedä läpi halpalento-operaattorinsa uudelleen brändäystä.

Vanilla Air aloittaa operaatiot kuluvan vuoden joulukuussa. Suunnitelmissa on enemmän kansainvälisiä reittejä yhdistäen Tokion Narita turistikohteisiin. Hintojen luvataan olevan noin puolet perinteisten yhtiöiden hinnoista.

vanillaair"Kaikki rakasvat Vanillaa", iloitsi halpalentoyhtiön johtaja Tomonori Ishii.

"Vaniljan tuoksu saa ihmiset rentoutumaan", Ishii hehkuttaa tiedotteessa.

Lennot aloitetaan kahdella koneella ja reittejä sekä hintoja julkistetaan syyskuussa. Vuonna 2015 yhtiön odotetaan operoivan jo kymmenen koneen laivastolla.

ANA_tailsANA:n omistaja ANA Holdings Inc lopetti kesäkuussa yhteistyön Air Asia Berhardin kanssa, ja samalla loppui myös halpalentoyhteistyö Air Asian Japanin kanssa. Syynä välirikkoon olivat erimielisyydet yhtiön johtamisesta. Air Asia vetäyi yhteystyöstä ja ANA osti kaikki Air Asia Japanin osakkeet itselleen.

Air Asia Japan aloitti lennot elokuussa 2012 ja yritysjärjestelyiden myötä sen toiminta päättyy reilua vuotta myöhemmin lokakuussa 2013. Kaikki Air Asia Japanin työntekijät jatkavat Vanilla Airin palveluksessa.

Osa Air Asia Japanin lennoista on jouduttu perumaan yritysjärjestelyn takia, koska yhtiön koneita on palautettu Air Asialle.

peachAir Asia Japanilla on viisi kotimaan reittiä sekä ulkomaan reitit Souliin ja Busaniin Etelä-Koreassa. Yhtiö on avannut myös reitin Taipeihin ja syksyn aikana on luvassa lisää avauksia Vanilla Airin toimintaan.

ANA on Japanin toiseksi suurin lentoyhtiö Japan Airlinesin jälkeen. ANA omistaa myös 39 prosentin osuuden toisesta japanilaisesta halpalentoyhtiöstä Peach Aviationista.