Viides Airbusin opiskelijoille suunnattu Fly Your Ideas -kilpailu käyntiin

FYI_2015_MultifunAirbus julisti viidennen Fly Your Ideas -kilpailun käynnistymisen Hampurissa järjestetyssä Innovation Days -tapahtumassaan. Kisan avulla pyritään saamaan nykysukupolvet mukaan rakentamaan kestävää ilmailua. Kilpailu järjestetään joka toinen vuosi.


Fly Your Ideas -kilpailun tavoitteena on luoda vahva ja kestävä suhde Airbusin ja innovaattoreiden uuden sukupolven välille. Joka toinen vuosi järjestettävä kilpailu antaa opiskelijoille ainutlaatuisen mahdollisuuden innovoida yhdessä Airbusin kanssa, kehittää ratkaisuja ilmailun aitoihin haasteisiin ja samalla kehittää omia taitojaan omaa uraansa varten.

Kilpailussa on ensimmäistä kertaa kaksi eri luokkaa: ratkaisut nykyhetkeä tai tulevaisuutta varten. Nykyratkaisut ovat heti käyttöönotettavissa, kun taas tulevaisuuden ratkaisut hakevat täysin uutta ja ennennäkemätöntä. Opiskelijoiden halutaan miettivän liiketoimintamallia, lentotoimintoja, matkustuskokemusta, suunnittelua ja tuotantoa.

Ilmoittautuminen kilpailuun käynnistyi osoitteessa www.airbus-fyi.com, josta löytyy myös lisätietoja kilpailusta. Opiskelijoiden on muodostettava 3–5 jäsenisiä ryhmiä. Jäsenten toivotaan edustavan eri kansallisuuksia, taustoja ja oppiaineita. Ryhmillä tulee olla akateeminen mentori yhdestä jäsenten edustamista oppilaitoksista.

Airbusin asiantuntijat arvioivat ideat, ja kaikki ryhmät saavat heiltä palautetta jo ensimmäisellä kierroksella. Toiselle kierrokselle pääsee 50 ryhmää, joita Airbusin mentorit ohjaavat idean kehittelyssä yksityiskohtaiseksi projektiksi. Kolmannelle kierrokselle valitaan viisi ryhmää, joiden pitää koekäyttää tai visualisoida ratkaisunsa tai rakentaa siitä prototyyppi.

Finalisti esittelevät hankkeensa asiantuntijapaneelille kilpailun lopputapahtumassa toukokuussa 2017. Voittajaryhmä saa 30 000 euroa ja palkintosijoille päässeet ryhmät 15 000 euroa.

Aiemmat Fly Your Ideas -kilpailut on järjestetty vuosina 2009, 2013 ja 2015.