Virgin Atlantic on nyt virallisesti SkyTeam-lentoyhtiöallianssin jäsen

Virgin_SkyTeam_1Brittiläinen Virgin Atlantic tuli SkyTeam-lentoyhtiöallianssin jäseneksi virallisesti 2. maaliskuuta 2023. SkyTeam on nyt entistä vahvemmin läsnä Lontoon Heathrow'lla ja Manchesterissa. Virgin Atlanticin jäsenyysprosessi käynnistyi syyskuussa 2022.

Virgin Atlantic liittyi virallisesti SkyTeamiin sopimuksen allekirjoitustilaisuudessa Lontoossa 2. maaliskuuta 2023. Virgin Atlantic on SkyTeamin ensimmäinen ja ainoa jäsenlentoyhtiö Isosta-Britanniasta.

Vuonna 1984 lentonsa käynnistänyt Virgin Atlantic lentää 12 kohteeseen Yhdysvalloissa ja laajasti myös Karibian alueelle. Niiden lisäksi lentoja on tarjolla myös mm. Kiinaan, Intiaan ja Etelä-Afrikkaan. Kaikkiaan yhtiön verkostossa on 27 kohdetta eri puolilla maailmaa. Virgin Atlantic on Ison-Britannian toiseksi suurin kaukolentoja lentävä lentoyhtiö.

Virgin_fleet_1SkyTeam-lentoyhtiöallianssin asiakkaille Virgin Atlanticin jäsenyys tuo entistä laajemmat transatlanttiset yhteydet Heathrow'n ja Manchesterin lentoasemien kautta. Virgin Atlantic toimii Heathrow'lla terminaalissa 3, josta lentävät myös saman allianssin Delta, Aeromexico ja China Eastern.

Codeshare-sopimuksia on solmittu Deltan, Air France-KLM:n ja Aeromexicon sekä Middle East Airlinesin kanssa. Lisää sopimuksia on määrä julkistaa myöhemmin kuluvan vuoden aikana.

Virgin Atlanticin asiakkaat pääsevät puolestaan kokemaan noin 1000 maailmanlaajuista kohdetta yli 170 eri maassa. Yhdellä lipulla saa saumattoman matkustuskokemuksen, voi matkustaa entistä laajemmin ja matkalaukku seuraa matkustajaa viimeiseen kohteeseen saakka automaattisesti.

Yhteisyritysyhtiöiden Delta Air Linesin ja Air France-KLM lisäksi allianssiin kuuluvat Aerolíneas Argentinas, Aeromexico, Air Europa, China Airlines, China Eastern, Czech Airlines, Garuda Indonesia, ITA Airways, Kenya Airways, Korean Air, MEA, Saudia, TAROM, Vietnam Airlines ja XiamenAir.

Näistä yhtiöistä China Eastern tulee mukaan yhteistyöhön heinäkuussa 2023. Liikehdintää saattaa olla myös toiseen suuntaan, sillä Lufthansa pyrkii hankkimaan ITA Airwaysin omistukseensa ja Air Europan osalta omistajuus on siirtymässä IAG:lle eli näiden yhtiöiden allianssi saattaa muuttua lähivuosia.