Virtuaalivaluutta Bitcoineilla Air Balticin kyytiin

AirBaltic_tailAir Baltic on maailman ensimmäinen Bitcoinit maksuvälineenä hyväksyvä lentoyhtiö. Bitcoinit hyväksytään maksuvälineenä yhtiön verkkosivustolla. Lippuja on tarjolla 60 matkakohteeseen Euroopassa, Lähi-idässä, Venäjällä ja IVY-maissa.

 

“Air Baltic on rankattu 10 innovatiivisimman lentoyhtiön joukkoon maailmanlaajuisesti. Bitcoin-maksuvaihtoehdon käyttöönotto on osa innovatiivista konseptiamme, joka keskittyy asiakkaalle tarjottaviin palveluihin", sanoo Air Balticin toimitusjohtaja Martin Gauss.

Kun Air Baltic-asiakkaat maksavat lentonsa, heidän Bitcoininsa muunnetaan euroiksi sen hetkisen valuuttakurssin mukaan. Bitcoin-maksujen vastaanottamisen mahdollistamiseksi airBaltic valitsi kumppanikseen Bitpayn, kolmannen osapuolen maksunkäsittelijän, joka muuntaa Bitcoinit euroiksi. Bitcoin-maksuvaihtoehto on käytettävissä ostettaessa halvimpia lippuja, jotka tunnetaan Air Baltic Basic -luokkana.

Bitcoin on ohjelmistopohjainen maksujärjestelmä, joka tuli käyttöön 2009. Maksut kirjataan julkiseen, hajautettuun tietokantaan ja bitcoin järjestelmän laskentayksikkö. Bitcoin-maksuja hyväksyvät sellaiset yhtiöt kuin WordPress.com, Overstock.com, Expedia, Dell ja monet muut.