Ylennyksiä kenraalikunnassa - Jari Mikkonen kenraalimajuriksi

JariMikkonenTasavallan presidentti Sauli Niinistö on puolustusministeri Antti Kaikkosen esittelystä ylentänyt prikaatikenraali Jari Mikael Mikkosen kenraalimajuriksi ja eversti Tero Juhani Ylitalon prikaatikenraaliksi 1.8.2021 lukien. 

Kenraalimajuri Jari Mikkonen (s. 1967) on toiminut Pääesikunnan logistiikkapäällikkönä vuodesta 2021. Sitä ennen hän on palvellut muun muassa Ilmavoimien esikuntapäällikkönä, Karjalan lennoston komentajana, osastopäällikkönä Ilmavoimien esikunnassa ja osastoesiupseerina Pääesikunnassa. Prikaatikenraaliksi hänet ylennettiin vuonna 2017.

Prikaatikenraali Tero Juhani Ylitalo (s. 1968) aloittaa Maavoimien operaatiopäällikön tehtävässä 1.8.2021. Aikaisemmin hän on palvellut muun muassa Panssariprikaatin komentajana, sektorijohtajana Pääesikunnassa, kansainvälisissä tehtävissä Puolassa, Belgiassa ja Kosovossa ja patteriston komentajana Jääkäriprikaatissa sekä puolustusministeriössä vanhempana osastoesiupseerina Turvallisuus- ja puolustusasiain komiteassa. Everstiksi hänet ylennettiin vuonna 2017.