Aeromexico osti 100 Boeingin kapea- ja laajarunkokonetta

AMX-787_boeingBoeing ja Aeromexico ovat solmineet sopimuksen sadan kapea- ja laajarunkokoneen ostosta. Tilaus pitää sisällään polttoainetehokkaita 737 MAX ja 787 Dreamliner -koneita. Listahinnoin kaupan arvo on noin 10,8 miljardia dollaria. Kauppa on meksikolaisesta ilmailunäkökulmasta historiallisen suuri.

Meksikon suurimman lentoyhtiön tilaus sisältää 90 kappaletta Boeing 737 MAX 8  ja 9 -koneita sekä kymmenen 787 Dreamlineria. Aeromexicon mukaan yhteistyö Boeingin ja General Electricin kanssa antaa joustavuutta ja markkinoihin sopeutuvaa kasvua yhtiön tarpeisiin.

Aeromexico-ryhmän toimitusjohtaja Andres Conesan mukaan kaupat ovat suurin investointi  Meksikon kaupallisen ilmailun historiassa ja suuri askel kohti tulevaisuuden menestystä.

Aeromexico operoi yli 100-paikkaisten Boeing-koneiden laivastolla. Emoyhtiö Grupo Aeromexico, joka operoi Mexico Citystä kuljetti vuonna 2011 yli 14 miljoonaa matkustajaa tarjoten lähes 600 päivittäistä lentoa Meksikoon, Yhdysvaltoihin, Kanadaa, Väli- ja Etelä-Amerikkaan sekä Eurooppaan ja Aasiaan.