Air Finland lopettanut toimintansa

AirFinland_B757Lentoyhtiö Air Finland on lopettanut toimintansa ja jättää konkurssihakemuksen. Kaikki Air Finlandin lennot 26. kesäkuuta lähtien on peruttu. Yhtiöllä on kohteissaan noin 1000 asiakasta, joiden paluukuljetuksia järjestellään yhteistyössä Kuluttajaviraston kanssa.

Toimitusjohtaja Mika Helenius kertoi STT:lle, että syynä ratkaisuun lopettaa toiminta olivat korkea polttoaineen hinta ja markkinoiden ylikapasiteetti. Lisärahoitusta ei onnistuttu hankkimaan.

Nettisivuillaan Air Finland toteaa "olevansa syvästi pahoillaan asiakkaille liikenteen loppumisesta aiheutuvasta harmista." Yhtiö vakuuttaa hoitavansa kohteissa olevien valmismatkalaisten paluukuljetukset yhteistyössä Kuluttajaviraston kanssa. Tiistai-iltapäivän lähtevä Malagan lento on peruttu, vaikka sitä aluksi siirrettiin iltaan.

Air Finlandin koneilla lentäneitä on parhaillaan useissa kohteissa Välimeren alueella. Matkalla oleville asiakkaille yhtiö lupaa tiedottaa paluulennosta mahdollisimman pian tekstiviesteillä ja osoitteessa www.airfinlandholidays.fi

Kuluttajavirasto kertoo myöhemmin korvausmenettelystä. Lisätietoja asiasta on tulossa myöhemmin nettisivulle www.kuluttajavirasto.fi

airfinland_kohteetAir Finland oli 2002 perustettu suomalaisomisteinen lentoyhtiö. Sillä oli laivastossaan neljä Boeing 757-200 -konetta. Air Finland tunnettiin hienoista nostalgissävytteisistä mainoksistaan ja julisteistaan.

Yhtiön omistajina on sijoitusyhtiö Berling Capital Oy:n lisäksi viisi suomalaista ilmailun, rahoituksen ja matkailumarkkinoinnin ammattilaista. Air Finland aloitti lentotoimintansa 3. huhtikuuta 2003 lennolla Málagaan.

Air Finland keskittyi lomalentoihin. Se asiakkaat olivat suomalaisia lomamatkailijoita, jotka ostivat lennot yhtiön nettisivuilta tai matkatoimistoista. Yhtiö tuotti omia valmismatkoja nimellä Air Finland Holidays.