Air France keskeytti lennot Malin Bamakoon terrori-iskun seurauksena

Air France keskeytti lennot Malin Bamakoon 20. marraskuuta tapahtuneen terrori-iskun seurauksena. Terroristit hyökkäsivät Bamakossa sijaitsevaan Radisson Blu hotelliin ottaen panttivankeja. Hotellissa oli lähes 200 ihmistä ja turistien joukossa oli myös lentoyhtiöiden miehistöjä.

Aseellisen hyökkäyksen kohteeksi joutuneessa hotellissa oli lähes 200 ihmistä joista osa joutui panttivangeiksi. Hotellivieraiden joukossa oli myös Air Francen ja Turkish Airlinesin miehistöt. Malin turvallisuusjoukot ja ainakin Yhdysvaltain erikoisjoukot olivat mukana panttivankien vapauttamisoperaatiossa. BBC:n mukaan myös Ranskan joukkoja on lähetetty alueelle. Mediatietojen mukaan kuolleita olisi parikymmentä.

Yhdysvaltain Bamakon lähestystö kehottaa kansalaisiaan pysymään piilossa ellei ole varmaa reittiä turvallisempaan kohteeseen. US Africom kertoo pienen joukko-osaston sen sotilaita olleen mukana operaatiossa, jossa pelastettiin kuusi Yhdysvaltain kansalaista.

Air France kertoo kahden lentäjänsä sekä 10 hengen matkustamomiehistönsä olevan kunnossa ja turvallisessa paikassa. Mediatietojen mukaan myös Turkish Airlinesin miehistö olisi turvassa.

Air France kertoo aloittaneensa perjantaiaamun tapahtumien seuraksena kriisikeskuksen toiminnan sekä lisänneensä turvatoimia useassa kohteessa. Yhtiö on myös aktiivisessa yhteydessä Bamakon viranomaisiin ja tarkkailee tilannetta reaaliajassa.

Varmuustoimena Air France on kuitenkin keskeyttänyt lentonsa Bamakoon 20. marraskuuta lähtien. Turkish Airlines ei ole toistaiseksi tiedottanut asiasta.

Suomen ulkoministeriöllä ei vielä toistaiseksi ole voimassa olevaa matkustustiedotetta Maliin.