airberlin avaa reitin Berliinin Brandenburgista Chicagoon

airberlin jatkaa Yhdysvaltain valloitustaan ja aloittaa 23. maaliskuuta 2013 lennot Berliinistä Chicagoon. Suomalaiset matkustajat voivat lentää useita kertoja viikossa Helsinki-airberlin_airbusVantaalta Berliinin kautta tähän ”Windy Cityyn”. Toukokuussa avattiin nonstop-yhteys Berliinin ja Los Angelesin välille, joten tämä on airberlinille jo toinen uusi Yhdysvaltain kohde lyhyen ajan sisällä.

airberlin tarjoaa uutta yhteyttä 23. maaliskuuta – 30. huhtikuuta 2013 välisenä aikana kolme kertaa viikossa ja 1. toukokuuta 2013 alkaen jopa neljä kertaa viikossa. Tähän Michiganjärven rannalla sijaitsevaan metropoliin lennetään Berliinin kautta Airbus A330-200:lla. Chicagosta matkustajille avautuu American Airlinesin reittiverkoston ansiosta jatkoyhteydet kaikkialle Pohjois-Amerikkaan.

Rainer Schwarz, Berlin Brandenburg GmbH -lentokentän johtaja: ”Uusi yhteys Chicagoon on vahva signaali Berlin-Brandenburgin tulevaisuuden mahdollisuuksista ilmailuliikenteen tärkeänä keskuksena. Haluan kiittää omaa lentoyhtiötämme airberliniä sen meitä kohtaan osoittamasta luottamuksesta. Sellaisten kohteiden kuten Chicagon, Los Angelesin, Miamin ja New Yorkin ansiosta Berliinistä on nyt erinomaiset yhteydet Yhdysvaltoihin.”

Philip D. Murphy, Saksan Yhdysvaltain suurlähettiläs: ”Toivotan sydämellisesti tervetulleeksi tämän Berliinin ja Chicagon välisen uuden nonstop-lennon, joka avaa uuden yhteyden Saksan upeasta pääkaupungista Yhdysvaltain sydämeen.”

Paul Gregorowitsch, CCO airberlin: ”Chicago on jo seitsemäs Yhdysvaltain kohde lentoaikataulussamme, ja se antaa siten suuntaviivoja airberlinin kasvulle Yhdysvalloissa jatkossakin. Nonstop-lento Chicagoon on meille strategisesti tärkeä askel, joka jatkaa keskuslentoasemamme Berliinin verkottamista kumppaniemme keskuslentoasemien kanssa. Chicago on myös oneworld®-kumppanimme American Airlinesin toiseksi suurin keskuslentokenttä. Sekä airberlinin että American Airlinesin asiakkaille avautuu verkoston laajenemisen ansiosta suuri määrä yhteyksiä sekä Euroopassa että Yhdysvalloissa.”