airberlin nykyaikaistaa konttikalustonsa

airberlin_noseairberlin nykyaikaistaa konttikalustonsa ja ottaa käyttöön kevyet kontit rahti- ja matkatavarakuljetuksissaan. Yli 750 konttia vaihdetaan kevyisiin kontteihin, minkä seurauksena airberlin vähentää 200 kiloa todellista lentopainoa ja säästää sen ansiosta konetta kohden yli 30 000 litraa kerosiinia vuodessa. Yhteenlaskettuna kaikkien käyttöönotettujen kevyiden konttien ympäristöhyöty on 1 100 tonnia hiilidioksidia vuodessa.

airberlin ottaa uudet kevyet kontit käyttöön Airbus A330-300- ja A330-200 -lentokoneiden kaukolennoilla yhteistyössä maailman johtavan kuljetuskalustopalvelu Jettainerin kanssa. Yritys vastaa Saksan toiseksi suurimman lentoyhtiön rahtikonttien käytöstä. Jettainer tekee jo nyt yhteistyötä airberlinin kumppanin Etihad Airwaysin kanssa, minkä myötä molemmilla lentoyhtiöillä on logistinen yhteisvaikutus erityisesti Berliinin, Düsseldorfin, Abu Dhabin ja New Yorkin lentokentillä.

Kevyitä kontteja käytetään noin 90 000 lennolla vuodessa. Matkatavaroiden ohella airberlin kuljettaa konteissa myös rahtia, joka kuljetetaan niin sanottuna Belly-rahtina matkustajalentokoneiden ruumassa.

"Käytämme vähemmän polttoainetta ja säästämme ympäristöä keventämällä painoa aina kuin vain mahdollista", airberlinin johtaja Helmut Himmelreich sanoo. "Kevyet kontit ovat osa tänä vuonna laajennuksen kohteena olevaa 'ekotehokkaan lentämisen' kokonaisuutta, jolla pyrimme vähentämään polttoainekulutusta 3,4 litraan 100 henkilökilometriä kohden“.

"Olemme ylpeitä siitä, että saamme huolehtia airberlinin kuljetuskalustosta kunnossapidosta maailmanlaajuisesti. Nykyaikaisten kevyiden konttien käyttöönoton myötä airberlin ei pelkästään pienennä kuluja, vaan voi myös selkeästi vähentää päästöjä", Jettainer GmbH:n toimitusjohtaja Alexander Plümacher sanoo.

Konttien uuden materiaalin vuoksi kontit ovat entistä kevyempiä, vahvempia ja kestävämpiä ja niiden kunnossapito on aiempaa helpompaa. Tämän ansiosta niiden elinikä on pidempi ja käyttöfrekvenssi suurempi. Uudet kontit ovat myös täysin kierrätettäviä.