Airbus ja IBM kehittävät lentoyhtiöiden laivaston hallintaa ja käyttöä

Airbus_iso_ja_pieniAirbus ja IBM tekevät yhteistyötä Airbusin laivastopalvelujen kehittämiseksi. It-ratkaisujen avulla voidaan tehostaa lentoyhtiöiden ylläpitoa, huoltoa ja lentotoimintoja sekä lentokoneiden käyttöä.

Yhteistyön taustalla ovat jatkuvasti kasvavat ja monimutkaistuvat tietomäärät, joita kertyy useista eri lähteistä, tekniikan kehityksen tuomat uudet mahdollisuudet sekä talousympäristö, jossa tietotekniikan odotetaan vähintäänkin maksavan itsensä takaisin.

”Moderni lentokone voi tuottaa jopa puoli teratavua dataa yhtä lentoa kohden. Tällaista datan määrää ja moninaisuutta näkee hyvin harvoilla muilla aloilla”, sanoo IBM:n Timothy J. Wholey, joka johtaa yhtiön ilmailu- ja puolustusosastoa.

”IBM:n teknologia ja palvelut antavat Airbusille ja sen asiakkaille järkevän tavan louhia reaaliaikaista dataa, löytää siitä malleja ja ryhtyä saatujen oivallusten pohjalta toimeen tehokkuuden ja matkustajien matkakokemuksen parantamiseksi”, hän jatkaa.

Ensimmäisessä vaiheessa keskitytään integroimaan ja kehittämään Airbusin nykyisten ohjelmistotuotteiden suurta valikoimaa, jota käyttää noin 200 lentoyhtiötä.

Lisäksi tietojen hallintaan tuodaan räätälöity, avoin ja modulaarinen alusta, jonka avulla yhtiöt voivat suunnitella toimintojaan etukäteen mahdollisimman sujuviksi. Alustaan voidaan myös liittää helposti nykyisiä ja uusia palveluja.

Airbus Smarter Fleet Solutions tuo yhteen Airbusin lentokoneiden tuntemuksen ja IBM:n erikoisosaamisen Big Datan hallinnassa, kehittyneessä analytiikassa ja resurssien käytön optimoinnissa.