Airbusin viides A350 XWB -koelentokone nousi taivaalle - koelento-ohjelma täyteen vauhtiin

A350_XWB_MSN005_take_off_1Viides Airbus A350 XWB -koelentokone on noussut ensilennolleen Toulousessa Ranskassa. MSN5 (F-WWYB) on viimeinen A350-ohjelman koelentokone ja samalla toinen matkustamolla varustettu koneyksilö.  Se mahdollisesti käy myös Helsinki-Vantaalla.

MSN5:n koelento-ohjelmassa ovat mm. matkustamona toiminnot, ETOPS-hyväksyntä ja ns. Route Proving -lennot, joilla selvitetään koneen sopivuutta lentokenttäympäristöissä ja lentoyhtiökäytössä.

Koneen odotetaan vierailevan Route Proving -lentojen aikana myös Helsinki-Vantaalla (linkki erilliseen uutisen tämän uutisen lopussa). Uusi koelentokone on varustettu myös litiumioniakuilla.

A350_XWB_MSN005_take_off_2Viidennen koneen liittyminen koelento-ohjelmaan on iso askel kohti tyyppihyväksyntää ja A350-ohjelma pääsee täyteen vauhtiinsa.

Tyyppihyväksyntää odotetaan vuoden kolmannella neljänneksellä ja ensimmäinen kone on määrä luovuttaa Qatar Airwaysille vuoden 2014 loppuun mennessä.

A350-koelento-ohjelmassa on saatu kokoon jo yli 2000 tuntia 500 lennolla. Lisää kerätään jopa 80 tunnin vauhtia kuukaudessa jokaisella koelentokoneella. Tahti on kiivainta Airbusin koelentojen historiassa. 

Lue tarkemmin A350 XWB-koneiden kuluvan kesän koelento-ohjelmasta, Airline1:sta ja tulevista litiumioniakuista sekä tutustu ensimmäiseen A350 XWB:n matkustajalentoon, jolla myös Lentoposti.fi oli mukana:

Artikkeli: 350 XWB - koelennoilla kohti tyyppihyväksyntää

Artikkeli: Raportti: uuden A350 XWB:n ensimmäinen matkustajalento Pyreneiden yllä