Alexandre De Juanic ja Willie Walsh IATA:n johtoon

IATA_logoAir France-KLM:n Alexandre de Juanic ja IAG:n Willie Walsh valittiin kansainvälisen ilmakuljetusliitto IATA:n johtoon vuosittaisessa IATA AGM -kokouksessa Dublinissa. De Juanic seuraa IATA:n pääsihteerinä Tony Tyleria.

IATA_de_JuanicAlexandre de Juniac aloittaa IATA:n johtajana 1. syyskuuta 2016 alkaen. De Juanic on seitsemäs  pääsihteeri.

"Kiitän kollegoita luottamuksesta vahvistaa minusta IATA:n seuraa pääsihteeri ja johtaja. Ilmailu on elintärkeä teollisuudenala, joka yhdistää talousalueet, luo liikentoimintaa ja työpaikkoja sekä yhdistää ihmiset. Täytettävänä on suuret saappaat, sillä Tony Tyler on tehnyt erittäin hyvää työtä viimeisen viiden vuoden ajan", sanoi de Juanic.

Wille Walsh on IATA:n 75. johtokunnan puheenjohtaja ja historian kuudes puheenjohtaja, joka edustaa British Airwaysiä tai sen edeltäjiä. Walsh on ollut IATA:n johtokunnan jäsen vuodesta 2005 lähtien. Tehtävä on vuoden mittainen.

"On suuri kunnia saada tämä tehtävä näinä kriittisinä aikoina. Tärkein tehtävämme on saada hallitukset yksimielisiksi maailmanlaajuisesta markkinapohjaisesta päästöratkaisusta kansainvälisen siviili-ilmailujärjestö ICAO:n 39. yleiskokouksessa syksyllä 2016. Kyseessä on ainutkertainen tilaisuus, joka on välttämätön, jotka saavutamme hiilineutraalin kasvun vuodesta 2020 eteenpäin", sanoi Walsh.

Lue myös: