Alueloukkauksen tutkinta edistyi - Suomen alueelle lensi 10.6.2024 neljän venäläiskoneen osasto

Raja_logo_2Loviisan edustalla merialueella 10. kesäkuuta 2025 tapahtuneen alueloukkauksen tutkinta on edistynyt. Rajavartiolaitoksen mukaan tutkinnan edetessä on tullut ilmi, että aiemmin ilmoitetun yhden venäläiskoneen lisäksi alueloukkauksesta on syytä epäillä myös kolmea muuta konetta.

Alueloukkauksen epäillään tapahtuneen neljän koneen osaston toimesta, johon on kuulunut kaksi pommikone- ja kaksi hävittäjäluokan ilma-alusta. Syvimmillään alueloukkaus on ulottunut 2,5 km Suomen puolelle. Suomen Ilmavoimat suoritti tapauksen seurauksena tunnistuslennon. 

Suomenlahden kapeassa kansainvälisessä ilmatilassa lentää päivittäin merkittävä määrä venäläisiä siviili- ja sotilaslentokoneita meno- tai tulomatkalla Kaliningradiin.

venäjä on myös julkistanut videomateriaalia Itämeren alueelta, jossa lentää Tupolev Tu-22M ja Tupolev Tu-95 -pommikoneet saattajinaan Su-27 -hävittäjiä.

Luftwaffe tiedotti samaisena päivänä Latvian Lielvārden lentotukikohtasta Naton Baltian ilmavalvontaoperaatioon osallistuneiden Eurofighter-hävittäjien tunnistaneen Itämerellä kaksi Su-27 Flanker -hävittäjää sekä yhden Iljushin Il-20 Coot -tiedustelukoneen.

Naton ilmavalvontaoperaatioon osallistuu tällä hetkellä myös Espanjan ilmavoimien Ejército del Airen F/A-18 Hornet -hävittäjiä, jotka tukeutuvat Liettuan Šiauliaihin.

Asian tutkintaa jatketaan tulevalla viikolla ja tutkinnasta tiedotetaan seuraavan kerran sen valmistuttua. MH

 Lue myös: