ANS Finland aloittaa yhteistoimintaneuvottelut - lomauttaa henkilöstöä määräajaksi

ANSF_ATCC_HELKoronaviruksen aiheuttamat vaikutukset johtavat yt-neuvotteluihin Air Navigation Services Finland Oy:ssä (ANS Finland). Suurin lentoyhtiöasiakas Finnair ja myös muut lentoyhtiöt ovat peruneet lentojaan helmi–huhtikuussa. Lentojen peruutuksilla on vaikutusta myös lennonvarmistuspalveluiden kysyntään.

ANS Finlandin yt-neuvottelujen piirissä on 415 vakituista työntekijää. Säännöllinen reittiliikenne Jyväskylän, Kajaanin, Kokkolan ja Kemin lentoasemilta on peruttu kokonaan huhtikuun loppuun saakka.

Helsinki-Vantaalla ja usealla muulla lentoasemalla lentojen määrä on oleellisesti pienentynyt.

Raine_Luojus"Etsimme yhdessä henkilöstömme kanssa ratkaisuja sopeuttaa palveluamme nopeasti muuttuneeseen markkinatilanteeseen", toteaa toimitusjohtaja Raine Luojus ANS Finlandista.

Yhteistoimintaneuvotteluissa keskustellaan ANS Finlandin suunnitelmasta vastata muuttuneeseen kysyntään sekä suunnitelmasta uudelleenorganisoida yhtiön kansainvälistä toimintaa sekä lennonvarmistusalan oppilaitos Avia Collegen suunnittelu- ja tukitehtäviä.

Yhteistoimintaneuvottelut aloitetaan henkilöstön määräaikaiseksi lomauttamiseksi sekä uudelleenorganisointiin liittyen korkeintaan viiden henkilön irtisanomiseksi. Lomautusten pituus vaihtelisi yksiköstä ja työtehtävästä riippuen. Maksimissaan lomautusten pituus on 90 päivää.